用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 香港東區家長,你地小朋友派成點?
go

香港東區家長,你地小朋友派成點? [複製鏈接]

我小朋友就入canossa college.
   0    0    0    0

我小朋友都是入了 canossa college , 應該是在自行時收了, 有少少後悔不聽老師話 , 自行時選校保守了, 收左就無得攪珠 , 因為班上同學都派得很好

醒目開學勳章

自行,派了英華!

回覆 3# be2731 的文章

今年真係派得好好,不過我放first choice 係canossa, 我諗我都有機係自行收咗. 班上有d成績band one 尾都入咗BPS, 可能隨機number 細. 請問大家知唔知張祝珊是否很辛苦?

阿仔派左去慈幼,

己叩小西灣衛理門, 邊間好D

我女間學校好多人都入了張祝珊 , 成績差個我女都入了 , 但班主任對我說這校十分谷成績 , 比我們小學谷得還要利害Wo , 要有心理準備 , 課外活動不重視 .

原帖由 sleepingbeauty 於 10-7-7 16:55 發表
今年真係派得好好,不過我放first choice 係canossa, 我諗我都有機係自行收咗. 班上有d成績band one 尾都入咗BPS, 可能隨機number 細. 請問大家知唔知張祝珊是否很辛苦? ...
張祝珊都幾辛苦下…但其實都要睇下妳/你點睇啫…D test/exam都幾密, F1 10月開始就keep住有test or exam

原帖由 aries0409 於 10-7-7 17:21 發表
己叩小西灣衛理門, 邊間好D

我會選小西灣衛理 ~ Band 2頭

入CCSC

原帖由 be2731 於 10-7-7 18:35 發表
我女間學校好多人都入了張祝珊 , 成績差個我女都入了 , 但班主任對我說這校十分谷成績 , 比我們小學谷得還要利害Wo , 要有心理準備 , 課外活動不重視 . ...

如何為之谷成績?  課外活動也會重視的
收生要求
收生準則 教統局成績次第︰50%;獎項︰20%;課外活動︰20%;操行及態度︰10%

from: http://life.mingpao.com/cfm/school11.cfm?sid=20848

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2215969&page=1#pid33015157

我都係咁諗! 不過慈幼好似知名度高D…

醒目開學勳章

慈幼已經係未落皇朝啦........佢個名都係以前, 而家跌晒watt啦.

原帖由 aries0409 於 10-7-8 09:18 發表
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2215969&page=1#pid33015157

我都係咁諗! 不過慈幼好似知名度高D…

回覆 1# happypiano 的文章

明白 , 不過叩門好似失敗左,好DOWN

醒目開學勳章

唔好咁down住, 你應該唔止叩左呢間架嘛, 應該好快有好消息呢.

個人覺得衛理都幾好的,校長好nice 又有heart(我係升中巡禮度請教過佢野, 傾左幾句).

你要頂住呀, 亞仔/亞女靠你去領軍架. 有咩野都等收到好消息時一次過喊晒佢release 晒出黎啦. 好快好快, 等多一陣就得架啦. 加油!!

原帖由 aries0409 於 10-7-8 15:09 發表
明白 , 不過叩門好似失敗左,好DOWN

想問顯理好d定慈幼好d?

回覆 2# happypiano 的文章

我叩左一間Jar! 阿仔好內向.覺得衛理校風啱佢多D!

醒目開學勳章

why叩一間咁少呀?  我個仔band 1仔, 但係未放榜時, 我連衛理band 2既都諗住叩埋架, 大包圍嘛(唔係一叩實中嘛). 亞仔同學放榜個日叩左6間學校呀.  

原帖由 aries0409 於 10-7-8 16:24 發表
我叩左一間Jar! 阿仔好內向.覺得衛理校風啱佢多D!

醒目開學勳章

我地自行入唔到呀, 派到第一志願英中. (見pm)

原帖由 ch 於 10-7-8 16:52 發表
Happypiano,

你仔仔派咗邊間?我仔派咗自行嘅第2間:聖馬可,啱啱去咗注冊

ch

‹ 上一主題|下一主題