用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請介紹學劍橋英語好的補習社?
樓主: 冰紫嫣
go

請介紹學劍橋英語好的補習社? [複製鏈接]

簽名被屏蔽

請問可否PM我你囡囡在哪里讀ORT?
原帖由 miriam 於 10-7-12 08:32 發表

係 Oxford Reading Tree, 囡囡讀既 centre 係有埋 paper 做, 當然老師會有幫佢, 會係幫佢既地方寫明 "assisted", 老師並唔係單單剩教 reader 同做 paper, 會捉囡囡傾偈, 所以今次總評呢兩科成績加埋係 49/50. ...

[email protected]

係 Oxford Reading Tree, 囡囡讀既 centre 係有埋 paper 做, 當然老師會有幫佢, 會係幫佢既地方寫明 "assisted", 老師並唔係單單剩教 reader 同做 paper, 會捉囡囡傾偈, 所以今次總評呢兩科成績加埋係 49/50. ...

可否也PM我, 你囡囡在那間CENTRE讀 ORT?

如果佢話比我聽係報左你呢個ORT課程,我都唔會有意見,英文除左文法之外,仲有閱讀理解,所以讀得多書,雖然唔係針對性學既課程,但對語文長遠黎計,係會有幫助,唔係為考試而家針對考試既班,都唔知係為乜

申明我唔係反對人報讀劍橋課程,或者對個課程有意見,只係針對我個女未情況,劍橋唔係佢最好同唯一既選擇,因為佢唔係想考試,就算佢係,都入小一,未有需要考住啫

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 stccmc 於 10-7-12 11:06 發表
升小二的話,ORT 比較淺。閒時自發性地她看那類英文書?

過多一段時間會再 review, 有需要時會上埋 grammar.

佢睇書.......中文書就最多, 英文書要我陪架.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 Sindy 於 10-7-12 16:09 發表
如果佢話比我聽係報左你呢個ORT課程,我都唔會有意見,英文除左文法之外,仲有閱讀理解,所以讀得多書,雖然唔係針對性學既課程,但對語文長遠黎計,係會有幫助,唔係為考試而家針對考試既班,都唔知係為乜
申明我唔係反對人報讀劍橋課程,或者對個課程有意見,只係針對我個女未情況,劍橋唔係佢最好同唯一既選擇,因為佢唔係想考試,就算佢係,都入小一,未有需要考住啫

ORT 都字必會長讀, 開學後考完上學期試我會再 review, 如有需要會讀埋 grammar, 等唔好單向地操 reading, 當時 ORT 有埋 paper 做, 但剩讀呢樣係咪真係夠, 我知道係 no, 所以報讀左 ORT 時都問埋 grammar 班既野, 以便唔使再四圍搵.

依家我都會考劍橋試, 但唔會係呢兩年, 四五年班先再決定.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

原帖由 miriam 於 10-7-13 00:04 發表

ORT 都字必會長讀, 開學後考完上學期試我會再 review, 如有需要會讀埋 grammar, 等唔好單向地操 reading, 當時 ORT 有埋 paper 做, 但剩讀呢樣係咪真係夠, 我知道係 no, 所以報讀左 ORT 時都問埋 grammar 班既野,  ...

好同意你既想法,學校考試,係有文法同閱讀理解,所以兩者缺一不可,幾時先要學文法班,就當然係睇個別小朋友既需要

醒目開學勳章

Sindy,
可否也PM我, 你囡囡在那間CENTRE讀 ORT, Thank you.

原帖由 Sindy 於 10-7-13 01:32 發表

好同意你既想法,學校考試,係有文法同閱讀理解,所以兩者缺一不可,幾時先要學文法班,就當然係睇個別小朋友既需要

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 Sindy 於 10-7-13 01:32 發表

若果我英文好既都重好 d, 可以自己教囡囡睇故事, 奈何事實並非如此, 所以先搞好囡囡 reading skill, grammar 見囡囡應付到, 可以遲少少再跟.

錢應用就用, 暫時所行既 ok 同有進步, 我覺得今次選擇係岩左.

原帖由 Sindy 於 10-7-11 23:44 發表
針對學校課程,我年頭都幫佢搵定太子出名文法既班架喇,叫佢睇住人地五月排隊報名,佢好似嚴人地大鼻唔想去,人各有志啦,佢用遠黎做借口,咪由得佢囉,點知呢間仲遠,係要SIDE錢先安樂,我都無佢乎,佢果日D眼神惡到好似我害 ...

Hi Sindy,

麻煩你PM香港區針對學校既課程既英文補習地方,或者可報讀ORT既課程的中心給我.
非常感謝!

Hi Sindy,

我都想要, Thanks

我都想要... please pm to me, THX

Hi Sindy,

pls pm me the details. Thanks

醒目開學勳章

miriam,

可否也PM我, 你囡囡在那間CENTRE讀 ORT?

我都想要,請pm 比我, 謝謝

Hi 各位mama,

想問下大家意見. 我囡囡本身英文都ok, 聽; 講; 寫都冇問題. 而今年9月將會上p.2, 但我正考慮同佢報考劍橋試, 目的係想睇下佢的英文程度去到那裡.  但係睇左大家留言都認為唔需要特別上堂, 只需要考前搵一些paper做下.  但報名及papaer是在那裡可以做及搵到?  Thank you.

Hi Sindy,

Can you pm me too.  Thanks!!

dlh525

可以上British Council download 報名表及 paper samples + vocabulary list  ....

http://www.britishcouncil.org/hongkong

原帖由 dlh525 於 10-8-10 18:53 發表
Hi 各位mama,

想問下大家意見. 我囡囡本身英文都ok, 聽; 講; 寫都冇問題. 而今年9月將會上p.2, 但我正考慮同佢報考劍橋試, 目的係想睇下佢的英文程度去到那裡.  但係睇左大家留言都認為唔需要特別上堂, 只需要考前 ...

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題