用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 優才定沙田呂明才
go

優才定沙田呂明才 [複製鏈接]

如題! 請提供意見
   0    0    0    0

bambino,
I am not Shatiner, but I think everyone HK people know 沙田呂明才 in cityone is a regional top school. Why do you still concern about these 2 schools? Unless the ability of kid, I will surely let the kid to
there.

原帖由 bambino 於 10-6-28 21:13 發表
如題! 請提供意見

呂明才唔使$$

Of course 沙田呂明才la!!!!

沙呂 or 一呂 >?
您住shatin ? if so and 係一呂, 我會簡1呂
惟有基督在我們還作罪人的時候為我們死, 神的愛就在此向我們顯明了~羅馬書 5:8

回覆 1# 叉雞飯 的文章

沙田呂明才好就好, 但是不是每個人都適合

That’s why I said “Unless the ability of kid, I will surely let the kid to there.”
原帖由 pccblack 於 10-6-29 10:46 發表
沙田呂明才好就好, 但是不是每個人都適合

沙呂+住沙田

醒目開學勳章

唔駛講, 一定揀呂明才(第一城), 沙田龍頭小學津校, 中學校網好, 可以考到入優才, 小朋友資質應該幾好, 所以我會揀呂明才讀~

我到而家都記得校歌點唱...
呂明才小學浸信會主辦, 培人牧愛為我校訓,
帶領兒童創造美滿人生, 多作見證廣傳福音,
拯救失喪魂.

醒目開學勳章

原帖由 bambino 於 10-6-29 12:25 發表
沙呂+住沙田

沙呂+住沙田完全優勢, 住沙田去TKO讀好遠車程, 我住TKO都仲諗緊幫唔幫小朋友報自己母校~

看來你一定是對學校很有歸屬感, 我C6也是一樣記得呢首校歌點唱。
原帖由 塵大聞 於 10-6-29 12:47 發表
唔駛講, 一定揀呂明才(第一城), 沙田龍頭小學津校, 中學校網好, 可以考到入優才, 小朋友資質應該幾好, 所以我會揀呂明才讀~

我到而家都記得校歌點唱...
呂明才小學浸信會主辦, 培人牧愛為我校訓,
帶領兒童創造美滿 ...

我都係一呂校友呀, 都記得校歌點唱!!!好正
我個小朋友宜家歲半, 但我都會諗定p1去邊...都想返呂小, 但係我宜家唔係住沙田, 要攪珠就要搬屋。
我想知, 我係校友..個仔會有20分, 第一round入唔入到呢? 如果好肯定入到, 可以多d留意下沙田d樓....
你地知唔知?

‹ 上一主題|下一主題