用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2011-2012, 打算考什麼直資/私校?
樓主: silvia_ng
go

2011-2012, 打算考什麼直資/私校? [複製鏈接]

我見上面D人咁講我就估下渣,唔知真唔真,等蕭阿姨開估.

原帖由 SueBeeCheung 於 10-6-28 13:15 發表
但係, 校長都應該有飲水, 掂啦!

.................

原帖由 yypapa 於 10-6-28 13:22 發表
good point.   開場白可以係  "校長, 妳有冇發覺你的皮膚麻麻地,  妳一定吳係飲.......... "

哈哈...佢未識咩皮膚差...

原帖由 chuppy 於 10-6-28 13:24 發表

係星島逢星期四憑印花換架,都ok好睇,本來網上都有,但只有最新一期!我番屋企搵吓scan比你睇!

最新一期: http://edu.singtao.com/kidsking/weeklypdf/index.asp ...

thanks for sharing! 等我有時間都睇下先!

原帖由 yypapa 於 10-6-28 13:35 發表
silvia_ng,

maybe you can take a look at link below for the format.

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2164683&extra=&page=7

thanks for sharing!

原帖由 ggoo 於 10-6-28 15:02 發表
原來蕭亞姨個囡囡是最近飲水廣告既女主角,好可愛,就算女拔唔收我估TSL都會收,人見人愛.   

我要TSL收就得啦, 女拔唔收唔緊要!
如果哥哥同妹妹分開學校讀書, 都好麻煩呢!

原帖由 ziyi 於 10-6-28 17:01 發表
真的嗎,係咪"最後講呢樽加左礦物質都係有煮過"那個小女孩?
真的很可愛

是的....佢可愛只因唔似我
但上鏡可愛過真人....佢真人好麻煩架!

原帖由 ggoo 於 10-6-28 17:56 發表
我見上面D人咁講我就估下渣,唔知真唔真,等蕭阿姨開估.

你真係心水清呀! 比人爆哂出黎添

個日同個女行超市D poster 有moncia 個樣, 地鐵又見到, 真係好多喎~

原帖由 silvia_ng 於 10-6-28 23:07 發表

醒目開學勳章

每個小女孩都是這樣啦,人前一個,人後一個
我那個每天早上叫她起床,都要"醒"我幾腳,重要很大力
遲早都要看醫生

By the way,係You tube找到你個囡囡的廣告,真的很可愛
http://www.youtube.com/watch?v=ezzmkurGOpk

當做推廣一下

原帖由 silvia_ng 於 10-6-28 23:07 發表

ziyi:
睇到你話你女朝朝起身都"醒"你幾腳,我忍唔住笑著出來,因為同我女一模一樣.臨瞓前又會中我女既冇影腳冇影手,有時眼冒金星,有時身體中招痛到出唔到聲,我同我老公都話唔是比個女激C就是比佢D冇影腳冇影手打C. 有機會真是要搵我女同你女切磋下D功夫. 噚晚我女響張床度練習打筋斗,佢竟然唔使用手,就咁成個人跳起就翻著個筋斗(我女既偶像是孫悟空),真是嚇C我同我老公,要即刻制止佢,又要教育一翻.
蕭阿姨個女真是好可愛,連我咁少睇電視既人都留意到.

原帖由 ziyi 於 10-6-29 10:53 發表
每個小女孩都是這樣啦,人前一個,人後一個
我那個每天早上叫她起床,都要"醒"我幾腳,重要很大力
遲早都要看醫生

By the way,係You tube找到你個囡囡的廣告,真的很可愛
http://www.youtube.com/watch?v=ezzmk ...

醒目開學勳章

我家那個同她的12生肖一樣,正一係馬騮托世
如果你有係電視見過一些馬騮動物片,如馬騮著裙時會做什麼動作,她也一樣做相同的動作.俾佢激

每次著裙,我同我老婆都要不停對她說,你現在是穿裙,係演緊公主

否則,失禮街坊.我想我個囡的無影腳一定比你囡囡利害
360度,自動追蹤目標,我拍完她縮左縮右,縮後都避唔過
有幾次俾佢一腳"醒"中氣門,痛到吸唔到氣.

原帖由 ggoo 於 10-6-29 11:15 發表
ziyi:
睇到你話你女朝朝起身都"醒"你幾腳,我忍唔住笑著出來,因為同我女一模一樣.mouth:" />臨瞓前又會中我女既冇影腳冇影手,有時眼冒金星,有時身體中招痛到出唔到聲,我同我老公都話唔是比個女激C就是比佢D冇影腳冇影手 ...

我女同你女真是相差冇幾,我女每次著裙我都要好勞氣,因為佢成日走光, 真是叫到我氣咳.
報小一我有問我女意見,我女話佢要讀男校,男女校都勉強可以,女校就一定唔得.
你女屬馬騮,咁你女05年是大女,對報讀小一有利WO,我女是05年細女,咁任性既女仔都唔知有冇學校肯收.
恭喜你女半隻腳踏入真道.

你家是葉問的傳人嗎?!?!?!

原帖由 ziyi 於 29/6/2010 11:43 發表
我家那個同她的12生肖一樣,正一係馬騮托世
如果你有係電視見過一些馬騮動物片,如馬騮著裙時會做什麼動作,她也一樣做相同的動作.俾佢激

每次著裙,我同我老婆都要不停對她說,你現在是穿裙,係演緊 ...
"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-

家家有本難念的經.... 我家的少爺通常都好早起身.... (因為佢哋要好早瞓) 一大清早就走黎"醒"我幾腳叫我起床....
"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."

醒目開學勳章

我家小姐是早睡的人
從來唔會遲過晚上10時,正常係9時前睡覺
但每天都要我叫起床
唯獨唔使上學就自己一早起床,那時就像你一樣,但唔係"醒"我幾腳,是成個人壓著我
叫我起床煮早餐俾佢一路吃一路看電視

當然唔係葉問的傳人啦,但她的無影腳是她媽由一出世鼓勵的,變成自動反反應

原帖由 flostangraphy 於 10-6-29 13:11 發表
家家有本難念的經.... 我家的少爺通常都好早起身.... (因為佢哋要好早瞓) 一大清早就走黎"醒"我幾腳叫我起床....

武學嘅至高境界: "變成自動反應".....

原帖由 ziyi 於 29/6/2010 13:32 發表
我家小姐是早睡的人
從來唔會遲過晚上10時,正常係9時前睡覺
但每天都要我叫起床
唯獨唔使上學就自己一早起床,那時就像你一樣,但唔係"醒"我幾腳,是成個人壓著我
叫我起床煮早餐俾佢一路吃一路看電視

當然唔係 ...

醒目開學勳章

係啊 好彩她有張良計,我有過牆梯
現在每天先捉實她的無影腳才叫她起床
但她卻道高一尺,魔高一丈
就快練成無影手,唯一好過無影腳的是,最多塊面多幾個掌印,起碼沒有那麼傷

原帖由 flostangraphy 於 10-6-29 18:03 發表
武學嘅至高境界: "變成自動反應".....

點解而家D女仔咁唔C文既....我個女又係咁, 成日粗粗魯魯, 一係就踢到我, 一係就打呀哥....反而呀哥就唔會郁手打個妹....睇黎都係我屋企D男人縱壞佢.....

希望面試果陣識得合埋隻腳坐啦.....唉....

醒目開學勳章

其他人 唔知
我自己一直都只知道囡囡係拿來寵的

而我所認識的朋友(男),大部份也一樣

原帖由 silvia_ng 於 10-6-29 23:37 發表
點解而家D女仔咁唔C文既....我個女又係咁, 成日粗粗魯魯, 一係就踢到我, 一係就打呀哥....反而呀哥就唔會郁手打個妹....睇黎都係我屋企D男人縱壞佢.....

希望面試果陣識得合埋隻腳坐啦.....唉.... ...
‹ 上一主題|下一主題