用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 有無保母車大圍到多實街介紹?
樓主: jcryan
go

有無保母車大圍到多實街介紹? [複製鏈接]

lollypop ,

今日接放學問咗鄺太 , 佢叫你打電話比佢 .
鄺叔叔 90942906

hehe , 亨仔同你個小朋友讀隔離班 , 亨仔係K1G .

原帖由 Lollypop 於 10-9-7 10:19 發表
hello all,
我想問鄺叔叔架車仲有無位呀?如果有, 可以PM資料給我 嗎?
thanks!

亨仔媽咪,
我仔仔今年都係讀 K1(F) , but in Kent Road .

亨仔自己 blog :
http://hk.myblog.yahoo.com/chanaggie/
有空請來逛逛喔 !

jcryan , iamjackie :

囝囝坐咗兩日校車我放心晒 !

第一日上車時無喊 , 一開車即喊 , 我等到9:15即打比鄺叔叔 , 叔叔話囝囝轉個彎已經無喊 , 因佢太太會比貼紙同小朋友玩 .

到放學一打開車門見到囝囝是在笑的 , 彈下彈下歡天喜地的走返屋企 , 證明囝囝係好享受 ,
亨仔自己 blog :
http://hk.myblog.yahoo.com/chanaggie/
有空請來逛逛喔 !

Hi 亨仔媽咪

係呀,阿女話"太太"俾貼紙佢喎!

你地係未響瑞峰上車?我呢兩日都唔見有小朋友喊。

原帖由 亨仔媽咪 於 10-9-7 12:34 發表

第一日上車時無喊 , 一開車即喊 , 我等到9:15即打比鄺叔叔 , 叔叔話囝囝轉個彎已經無喊 , 因佢太太會比貼紙同小朋友玩 .

到放學一打開車門見到囝囝是在笑的 ,  ...

lollypop

咁你呢兩日點返學呀?

我琴日見到有個小朋友坐另外一架保母車架(好似另外有個小朋友係耀宗既),開頭我仲以為同我地一架車添。

原帖由 亨仔媽咪 於 10-9-7 12:26 發表
lollypop ,

今日接放學問咗鄺太 , 佢叫你打電話比佢 .
鄺叔叔 90942906

hehe , 亨仔同你個小朋友讀隔離班 , 亨仔係K1G .

jcryan ,

亨仔係瑞峰上車 , 當時已經有兩個女仔喺車上面 , 其中一個係你囡囡正穎 ? 坐前面 or 後面果個 ?
亨仔自己 blog :
有空請來逛逛喔 !

醒目開學勳章

thankyou呀 亨仔媽咪,  我e+仲考慮緊好唔好比仔仔坐保母車, 因為老公又唔係好讚成...

jcryan,
我呢兩日返學都係坐村巴then walk to school, 放學坐MTR then minibus.
我琴日都見到有個小朋友(wearing sports uniform)在等保母車,唔知係唔係你呢 ?

Hi 亨仔媽咪

佢琴日坐後面,今日坐前面。

原帖由 亨仔媽咪 於 10-9-7 16:22 發表
jcryan ,

亨仔係瑞峰上車 , 當時已經有兩個女仔喺車上面 , 其中一個係你囡囡正穎 ? 坐前面 or 後面果個 ?

Lollypop

係呀,琴日係wearing sports uniform, 咦,咁其實Parc Royale 都有3個K1,一個K3小朋友啦,加埋亨仔,大圍都5個小朋友,校車咁都唔車埋我地架!

原帖由 Lollypop 於 10-9-7 16:57 發表
thankyou呀 亨仔媽咪,  我e+仲考慮緊好唔好比仔仔坐保母車, 因為老公又唔係好讚成...

jcryan,
我呢兩日返學都係坐村巴then walk to school, 放學坐MTR then minibus.
我琴日都見到有個小朋友(wearing sports ...

How much of school bus fare?  I am considering to move to Taiwai.  My daughter is k1g also.

$1,080/mth x 10 mths

原帖由 butter-fly 於 10-9-8 01:35 發表
How much of school bus fare?  I am considering to move to Taiwai.  My daughter is k1g also.

Jcryan,

學校通知我話取消校車服務,我好唔開心.我同學校傾過好多次都冇用.舊年只有我個女係聚龍居上車,佢地都到.可能因為你地係k1,學校怕你地唔讀,所以取消.不過你地可以再同學校傾,at least 要求明年可以再開.佢地會叫你寫信.
原帖由 jcryan 於 10-9-7 23:21 發表
Lollypop

係呀,琴日係wearing sports uniform, 咦,咁其實Parc Royale 都有3個K1,一個K3小朋友啦,加埋亨仔,大圍都5個小朋友,校車咁都唔車埋我地架!

享仔媽咪,
小朋友係好快習慣,no worry...:)
桐桐k1時要7:40上車.返學,放學都要一個鐘.我怕佢辛苦想同佢轉保母車或姐姐接放學.不過佢話坐車好開心,冇問題.佢地可以同小朋友一齊坐車,傾計係好開心.覺得自己大過.

原帖由 亨仔媽咪 於 10-9-7 12:34 發表

到放學一打開車門見到囝囝是在笑的 ,  ...

iamjackie

我收到信話收好開心,點知發覺無左大圍線,下,俾個學位我,不過無校車,無法啦,諗住Kent Road校舍,坐shuttle啦,點知5月收信話轉去Dorset Road,唯有搵保母車。無錯,要再問下學校先,多謝提醒! 坐校車始終安全方便d。

原帖由 iamjackie 於 10-9-8 08:10 發表
Jcryan,

學校通知我話取消校車服務,我好唔開心.我同學校傾過好多次都冇用.舊年只有我個女係聚龍居上車,佢地都到.可能因為你地係k1,學校怕你地唔讀,所以取消.不過你地可以再同學校傾,at least 要求明年可以再開.佢 ...

e+鄺叔叔架校車我都好滿意 , 貼滿公仔又易認 , 上落車又有鄺太抱 , 坐好即扣安全帶 , 有時又可以同鄺太傾兩句 , 鄺叔/太感覺好 nice .

尋日鄺太仲話最好比斗篷式雨衣比小朋友著 ,  因我放落書包果件係有袖款 , 斗篷小朋友可以自己攞住書包縮埋對手唔怕整濕書包 , 我唸要再買新喇 .
亨仔自己 blog :
有空請來逛逛喔 !

咦,呀女只係話要雨衣,無話唔好要有袖,咁我都要再買。今日亨仔係未上車先呀?我地見到架車去左瑞峰先,仲叫我地聽日開始可以遲5分鐘先上車。

原帖由 亨仔媽咪 於 10-9-9 12:36 發表
e+鄺叔叔架校車我都好滿意 , 貼滿公仔又易認 , 上落車又有鄺太抱 , 坐好即扣安全帶 , 有時又可以同鄺太傾兩句 , 鄺叔/太感覺好 nice .

尋日鄺太仲話最好比斗篷式雨衣比小朋友著 ,  因我放落書包果件係有袖款 , 斗 ...

係咪8:20?桐桐明天開學啦!我怕上唔到車.明天早上見...:)
原帖由 jcryan 於 10-9-9 13:43 發表
咦,呀女只係話要雨衣,無話唔好要有袖,咁我都要再買。今日亨仔係未上車先呀?我地見到架車去左瑞峰先,仲叫我地聽日開始可以遲5分鐘先上車。

...

I try their services before when Sai Sha road route still there. OK no worry.

哈哈 , 鄺太話d小朋友一上校車就齊齊唱歌 , 有時仲會唱 3 首添呀 !
亨仔自己 blog :
有空請來逛逛喔 !
‹ 上一主題|下一主題