用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Top urgent,海泓道油天寄信話做小一後備生 ...
go

Top urgent,海泓道油天寄信話做小一後備生 [複製鏈接]

之前中央派位派唔到,再自己叩門interview,今天收信話做小一後備生(if有人give up才補上),31/7前通知取不取錄,有冇人知if取錄大約幾時phone call?因為註了冊的小学,8/7要交書簿費什費做証訂校服,now兩頭唔到岸,有冇過來人知??????urgent,thanks.....
   0    0    0    0

原帖由 woobb 於 10-6-25 23:26 發表
之前中央派位派唔到,再自己叩門interview,今天收信話做小一後備生(if有人give up才補上),31/7前通知取不取錄,有冇人知if取錄大約幾時phone call?因為註了冊的小学,8/7要交書簿費什費做証訂校服,now兩頭唔到岸,有冇過 ...

點算兩頭唔到岸,你現在不是有 offer 嗎?

如果 double cost $真係好大問題,8/7 可唔可以揾藉口唔親身去,派個路人甲去攞書單 ,校車 & 校服公司地址先,睇可以拖幾耐(因事出突然,所以路人甲乜都冇係身,乜都做唔到),就算唔考編班試,都無乜所謂,除非有開中普班,唔考編班試就入唔到,咁就另計。

但要記住,如果日後真係要留係獲派位呢間,你又有冇時間帶小朋友去做校服,周圍去買書,有d 課本出面冇貨,自己可能要周圍揾。

比起之前d 媽咪交留位費問題,你呢個簡單得多,派到位,但遲 d 買書同做校服,唔通唔比你讀咩。

年年都有類似情況,所以每逢新學年前,都有家長係bk出售上一年的全新入學套裝。

I also got the same letter but this letter have not showed the student's name.  I don't think the chance is high.
‹ 上一主題|下一主題