用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 我個仔仔想學游水請問有冇咩介紹?
go

我個仔仔想學游水請問有冇咩介紹?

我個仔今年7歲想學游水,我地住長沙灣,吾知有冇介紹呢?希望可以有免費試訓.
另外想問7歲學會吾會太遲?

原帖由 karenlee78 於 10-6-23 23:20 發表
我個仔今年7歲想學游水,我地住長沙灣,吾知有冇介紹呢?希望可以有免費試訓.
另外想問7歲學會吾會太遲?

我都係住深水涉區~我個仔都有游開水,不過就11歲.佢學緊果個泳會有免費試訓架!個泳會係有分級數既,要學識d動作先會慢慢上,吾洗驚跳step!(<-呢點我幾鍾意!)~要資料既留言或者pm我!
(另外同樓上一樣,學游水無話遲架!有陣時睇啊仔練水,都會見到好多公公婆婆係到學游水.所以真係無話遲.最緊要係有恆心同基本動作做得好!)

原帖由 karenloveedith 於 10-6-23 23:57 發表
\無論係咩階段學游泳都唔會太遲 ~
(本身自己係教練 有教大人 ,小朋友timm 自閉都有教 )

以我所知並不是間間游會都有試學da
你可以問下...但stanxx 就唔好去試la ...

好多家長都話大會吾好..我本來就係想報stanxx,好在...

原帖由 frankleehy 於 10-6-24 16:14 發表

我都係住深水涉區~我個仔都有游開水,不過就11歲.佢學緊果個泳會有免費試訓架!個泳會係有分級數既,要學識d動作先會慢慢上,吾洗驚跳step!(

你個仔既泳會叫咩名,係邊到游開同幾$堂??

Any private tutor recommend for Sha Tin?

原帖由 karenlee78 於 10-6-24 22:20 發表

你個仔既泳會叫咩名,係邊到游開同幾$堂??

個泳會叫亞洲青年體育會,通常游開深水涉同李鄭屋游泳池.$300/4堂.至於時間都算彈性,都有3,4個時段揀.

我個女5歲,銅鑼灣/北角有冇好介紹~?

我覺得如果想個小朋友學得好d最好搵私人教練...
一個泳班咁多小朋友,個教練未必照顧到咁多小朋友既需要..
我家姐個女跟緊個私人教練學游水唔錯架..
我好多時帶佢去上堂...學完個教練會同我傾返佢既進度...而且個教練好細心...個次家姐個女游游下唔舒服..好彩細心留意到...
如果係泳班都未必即刻留意到呀...
同埋我覺得咁樣對個小朋友既學習會好d...
如果想要教練既資料可以pm我
希望呢d資料可以幫到你啦=]

學校應該有傳單吧, 我學校係泳天,我見$120堂又聽講麻麻

我去左黃埔小太陽, 好貴好肉赤$135堂, 有試堂,4個人開班, 我仲兩個, 希望佢地快d學識!

我唔想去公眾泳池學, 先至選呢d!

仲有, 我朋友個仔去鯊魚會學, 佢學得幾好,又唔貴, 同埋話阿sir 幾好, 又有比賽, 新學的都有浮板鬧快踢水比賽, 我其實想去參加, 不過唔就腳先搵緊方便d黎學

原帖由 frankleehy 於 10-6-26 00:27 發表

個泳會叫亞洲青年體育會,通常游開深水涉同李鄭屋游泳池.$300/4堂.至於時間都算彈性,都有3,4個時段揀.

價錢都可以,但係係幾對幾呢??

原帖由 candy0923 於 10-6-27 22:58 發表
我覺得如果想個小朋友學得好d最好搵私人教練...
一個泳班咁多小朋友,個教練未必照顧到咁多小朋友既需要..
我家姐個女跟緊個私人教練學游水唔錯架..
我好多時帶佢去上堂...學完個教練會同我傾返佢既進度...而且個教練 ...

私人教練大約收幾多$一堂?會吾會好貴??

原帖由 karenlee78 於 10-7-7 21:23 發表

私人教練大約收幾多$一堂?會吾會好貴??

都要$350/1堂, 雖然貴左少少, 不過我家姐同姐夫見到個女學識游水又游得開心...都值得既...

油地YMCA

我都住SSP剛報左俾个女6yr

現在有第2期同第3期可報
主辦機構:群英游泳學會

佢地話約6-8人對1个教練

我都不知可不可以.
見近同平.如可以先續多期第3期.

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

Hi, all,

I have found a priviate tutor for my son to learn swimming and he is now around 4.5 years old. I hope to find one more child to swim together. Is there anyone who would like to join me? I plan to have the lesson on Sunday afternoon.

If you are interested, please PM me.