用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 St Cat 2nd Interview
樓主: porporwong
go

St Cat 2nd Interview [複製鏈接]

我地有寄求位信, 冇兄姊讀緊, 仲有嘅係我驚我mix up 其他waiting , double check 佢係咪寫wait pm session

Qoo_pooh,
多謝你嘅祝福, 我估我亞仔成功機會都好微, 因我尋日都有問學校多唔多人2nd int, 佢話都好多, 所以唔敢抱有任何祈望lor

如果呢round未收到通知, 唔好灰心啊, 我相信黎緊啲學校會陸續call waiting架喇, 希望大家都會收到心儀的學校通知!

我估可能都好多正取生放棄學位,佢地想保證可以收到 d 表現好的學生,畢竟上次 interview 至今已有 7個多月,小朋友絕對會有好大的進步。

同埋我覺得 in 多一次,其實對各考生來講係一件非常公平的事。

Dear Porporwong,

我女係大女,我都頗滿意佢interview時既表現,可惜我地早早已收到既係waiting list,聽到你講收到call 2nd in我地都好羨慕,雖然而家都已另有offer,但SC仍然是我心儀既學校,不過縱使最终自己亞女不能入讀SC的話,我都希望你既小朋友有機會,而且經過過去一年的經歷,我相信小朋友會揀佢地最合適既一間,所以而家我既諗法係:未到最後一刻前必然要努力爭取,見到結果後都要欣然接受!我要身教自己亞女:成世人流流長,要開心積極既去過!一起努力,並衷心祝你成功!

真的. 7個多月小朋友真的有好大的進步.
細b又差唔多3歲了, 可以見個細b個性及實力. 隨時可以同大哥哥/姐姐比併. (尤其是有返Nusery)

我個細b in St Cat 時仲末識講野, 預在fail. 有2nd in 的話, 信心一定高過1st in 好多.

原帖由 B.B.BaBa 於 10-6-24 11:38 發表
我估可能都好多正取生放棄學位,佢地想保證可以收到 d 表現好的學生,畢竟上次 interview 至今已有 7個多月,小朋友絕對會有好大的進步。

同埋我覺得 in 多一次,其實對各考生來講係一件非常公平的事。 ...

樓主

祝福你! Add Oil !!

Miu

原帖由 porporwong 於 10-6-24 10:52 發表
我地有寄求位信, 冇兄姊讀緊, 仲有嘅係我驚我mix up 其他waiting 信, 要double check 佢係咪寫wait pm session

Qoo_pooh,
多謝你嘅祝福, 我估我亞仔成功機會都好微, 因我尋日都有問學校多唔多人2nd int, 佢話都好 ...
MIU公主 :sm:

我都係第一次聽, 雖然大囡係到讀, 但細妹都係waiting. 都未收到 2nd interview. 希望大家努力吧

原帖由 qoo_pooh 於 10-6-24 10:12 發表
我以前都從未聽過St. Cat. 有2nd interview,
今年真係奇怪啊..........
希望樓主成功

Hi porporwong,
恭喜你呀! 預祝你成功!
我大囡o係SC畢業, 我好鍾意SC, 可惜細囡只係waiting! 雖然已埋心水讀KV(校服都買晒), 但內心仍然渴望收到SC電話!

原帖由 porporwong 於 10-6-24 10:52 發表
我地有寄求位信, 冇兄姊讀緊, 仲有嘅係我驚我mix up 其他waiting 信, 要double check 佢係咪寫wait pm session

Qoo_pooh,
多謝你嘅祝福, 我估我亞仔成功機會都好微, 因我尋日都有問學校多唔多人2nd int, 佢話都好 ...

porporwong

請恕唐突,請問可否PM求位信給我作參考?
謝謝!

求位信 bk 已有 sample

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... &extra=page%3D1

不過我覺得最好都係唔好 copy ,獨特的內容先至可以顯示出你的誠意

首先要多謝大家嘅祝福, 真係好感動! 同時亦希望大家都可以收到心儀嘅offer!

另外,非常同意BB BaBa所講, St Cat call我地時傾開佢都可以清楚講到我封信提及嘅嘢, 相信佢地係會每封信都睇過, 所以獨特的內容先至可以顯示出你的誠意!

hi all parents,

i ve release SC am class today! dont give up maybe after june  hv many vancanies ....in SC

Hi Porporwong,
How was the 2nd interview, was it success?
When you will know the result?
Please share.   Thanks.

Best regards,
EFJ3

原帖由 porporwong 於 10-6-23 16:28 發表
剛收到通知, 下星期二會2nd interview, 不敢抱太大希望, 只希望亞仔可以發揮到應有水準啦!
大家一齊努力!
‹ 上一主題|下一主題