用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 88校網邊間最好呢???
go

88校網邊間最好呢??? [複製鏈接]

小兒今年準備選擇p.1小學, 88校綱有邊幾間可以選呢?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

88 網有11間學校, 2間只收到1班學生, 有2間就2~3班, 其他o個7間就收足4~5班. 最多人爭有3間, "沙官", "陳元喜", "聖心", 呢3間大抽獎揀第一都未必入到, 另外聽聞今年"迦密"都係大熱, 有人第一志願都入唔到. 淨番o個3間, "王賜豪", "循理", "冼次雲"都係多功課o既學校 (聖心都係), 都算係次熱.

你想揀乜o野類型o既學校?

我諗最多人揀沙官 , 迦密 , 聖心

沙官

原帖由 Wingwingtong 於 10-6-22 09:27 發表

其實陳元喜及迦密相等於91區哪些學校呢?請指教,謝謝!
勿以善小而不為,勿以惡小而為之!

回覆 2# Geni 的文章

多謝你的意見, 小朋友比較坐晤定, 邊間較活動教學d, 另外我睇書沙官, 陳元喜都有兩間,有什麽分別呢?

醒目開學勳章

原帖由 Wingwingtong 於 10-6-22 20:42 發表
多謝你的意見, 小朋友比較坐晤定, 邊間較活動教學d, 另外我睇書沙官, 陳元喜都有兩間,有什麽分別呢?

沙官以前有分全日同下午校, 不過由舊年開始已經轉哂做全日O勒, 而陳元喜88網得一間, 另外O個間係89網O既.

我唔識分邊間活動D, 我只係知聖心, 循理, 王賜豪同冼次雲多功課咋~~

回覆 7# Geni 的文章

thanks you!!!

貢獻勳章

原帖由 Wingwingtong 於 10-6-22 09:27 發表

妳是全職ma定在職mama?
我是在職mama,我會考慮近我返工易接送為主,因自己又不想派不到學校而要請假,我選了次熱的學校

我無選聖心(因暫時是半日),同埋扣門時先收聖幼生,我不想太冒險---

今年小女的班級,有4-5在大抽獎個入到,不過,有一個mama派到勁喊,d家長鬧佢填第一志願入到又唔開心,個家長先說出她是填第2志願..

我無選沙官,因接送的問題,同埋我考慮不選也有因看版主geni的扣門經驗,我怕博不到,入不到沙官,就派到好後---

小女班上有一個同學入不到派了排好後的學校,今年扣沙官的日子又是畢業典禮,差d參加唔到

我無選陳元喜,因接送的問題,同不喜歡大班教學

不過,班上有小朋友甲1跨區派到胡上,我都俾佢過話我不夠膽考博一下

我估選自己心儀的便可

今年我選了迦密,好不好,入了去讀先評論,我選是因近
‹ 上一主題|下一主題