用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸信會聯會小學 【2010】加入香港浸信會聯會小學家長!交流區!睇下啦! ...
樓主: meta
go

【2010】加入香港浸信會聯會小學家長!交流區!睇下啦! [複製鏈接]

原帖由 susum 於 10-7-20 23:32 發表
我囡囡就係今年三月份考左Starter, 成績都算ok有13個
盾牌(我好滿意,因為無係出面讀過,只係想check下佢既
能力). 而囡囡之前都有學鋼琴一段長時間已有二級程度,
但最近見佢興趣大減又唔想逼得佢太緊所以唯有暫停,
希 ...

hi susum,

亞囡都係今年入讀小一(1A),我想問你係咪自己去報starters個考試架?知唔知幾耐有一次考試呀?亞囡依家讀緊movers.但係老師都未叫佢考試喎...係咪其實可以唔考starters而直接考movers?

係呀! 至於考試詳情可以click入以下網頁
http://www.britishcouncil.org/zh/hongkong-exams-yle.htm
另外係唔係可以唔考starters而直接考movers
係可以既, 只要你自己認為佢已有咁既程度就可以.

原帖由 deyond 於 10-7-23 10:36 發表

hi susum,

亞囡都係今年入讀小一(1A),我想問你係咪自己去報starters個考試架?知唔知幾耐有一次考試呀?亞囡依家讀緊movers.但係老師都未叫佢考試喎...係咪其實可以唔考starters而直接考movers? ...

提提大家下星期六28号新生日.

原帖由 susum 於 10-7-23 14:31 發表
係呀! 至於考試詳情可以click入以下網頁
http://www.britishcouncil.org/zh/hongkong-exams-yle.htm
另外係唔係可以唔考starters而直接考movers
係可以既, 只要你自己認為佢已有咁既程度就可以.

...

醒目開學勳章

原帖由 chrisitne 於 10-8-20 16:34 發表
提提大家下星期六28号新生日.

記住聽日要返學校買書呀!

Hi, 大家好,我囡囡綽婷也入了1D,多多指教.
原帖由 joviwu 於 10-7-6 13:43 發表
Hi All,

我囡都係今年讀小一, 入了1D, 多多指教

曉嵐媽

Hi, 綽婷媽媽,
你好, 你會報名管弦樂興趣班嗎? 我想可能會報, 待她試下是否有興趣.

原帖由 ahboo 於 10-8-27 01:14 發表
baby嵐嵐媽媽

原帖由 meta 於 10-7-16 03:14 發表
martha派唔倒普通話班,去左1A!(︶ε︶)

我呀仔都係1A喎... 日後可以互相照應啦!!!

蔡浩鋒媽媽 :)

原帖由 joviwu 於 10-8-30 12:43 發表
Hi, 綽婷媽媽,
你好, 你會報名管弦樂興趣班嗎? 我想可能會報, 待她試下是否有興趣.

佢地的管樂班是星期六.. 你地知唔知係幾點呀? 我呀仔要學游水, 可能撞時間呀!!

原帖由 deyond 於 10-7-23 10:36 發表

hi susum,

亞囡都係今年入讀小一(1A),我想問你係咪自己去報starters個考試架?知唔知幾耐有一次考試呀?亞囡依家讀緊movers.但係老師都未叫佢考試喎...係咪其實可以唔考starters而直接考movers? ...

Hi Deyond,

我呀仔都係1A架... 你亞囡叫咩名? 我個仔叫蔡浩鋒..日後可以保持聯絡ar ma...

Hi ,曉嵐媽媽,
婷婷都有學琴,我尋晚問佢報唔報管弦樂,當佢知道可能會撞現時學緊D興趣班撞時間,佢就即刻話唔想學啦,所以今年我唔會報住lu!
原帖由 joviwu 於 10-8-30 12:43 發表
Hi, 綽婷媽媽,

熹熹現在有學琴, 佢自己好想學, 但怕他無時間練, 再看明年...

原帖由 ahboo 於 10-9-1 08:59 發表
Hi ,曉嵐媽媽,
婷婷都有學琴,我尋晚問佢報唔報管弦樂,當佢知道可能會撞現時學緊D興趣班撞時間,佢就即刻話唔想學啦,所以今年我唔會報住lu!

原帖由 joviwu 於 10-8-30 12:43 PM 發表
Hi, 綽婷媽媽,
我都係報弦樂班o既大提琴同小提琴,睇下老師決定邊種比較o岩佢XD

原帖由 CircleFace 於 10-8-30 13:03 發表

Hi Deyond,

我呀仔都係1A架... 你亞囡叫咩名? 我個仔叫蔡浩鋒..日後可以保持聯絡ar ma...

HI 蔡浩鋒媽媽,

囡囡叫方晴..多多指教...

原帖由 ahboo 於 10-8-27 01:14 發表

HI HI 綽婷媽媽,

我係方晴媽咪呀..

原帖由 deyond 於 10-9-2 10:41 發表

HI 蔡浩鋒媽媽,

囡囡叫方晴..多多指教...

Hi Hi...你好!!你好!!

日後要多d聯絡啦!!

原帖由 CircleFace 於 10-9-8 11:46 發表

Hi Hi...你好!!你好!!

日後要多d聯絡啦!!

hi 浩鋒媽咪,
你個仔慣唔慣呀??

Hi Hi, 方晴媽咪,

見到方晴返學咁開心真係好,大家一齊努力呀!
原帖由 deyond 於 10-9-2 10:44 發表

HI HI 綽婷媽媽,

我係方晴媽咪呀..

原帖由 deyond 於 10-9-9 11:42 發表

hi 浩鋒媽咪,
你個仔慣唔慣呀??

佢暫時都無問題, 都係返半日啫, 不過下星期就辛苦d啦... 佢日日返到黎都好似好疲倦咁!

你個女有無話個班主任好惡呀? 其實我好想呀仔比1B個班主任教架...我唔係太鍾意佢地果個班主任law...

原帖由 CircleFace 於 10-9-10 14:24 發表

佢暫時都無問題, 都係返半日啫, 不過下星期就辛苦d啦... 佢日日返到黎都好似好疲倦咁!

你個女有無話個班主任好惡呀? 其實我好想呀仔比1B個班主任教架...我唔係太鍾意佢地果個班主任law... ...

浩鋒媽咪,

初頭亞囡都係話個班主任好惡架..不過上左大半個月後我再問佢..佢就話自己都好鍾意班主任啦...你個仔依家有無改變個諗法呀?

原帖由 deyond 於 10-10-2 12:22 發表

浩鋒媽咪,

初頭亞囡都係話個班主任好惡架..不過上左大半個月後我再問佢..佢就話自己都好鍾意班主任啦...你個仔依家有無改變個諗法呀?

佢話有時惡有時唔惡law... 不過我有個friend係做星期一的午膳ee, 佢話我地個班主任都幾好喎, 不過個look就粗魯d, 原來佢响我地學校教咗好多年架啦!!
‹ 上一主題|下一主題