用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立小學 2010小一家長呢邊呀!!!!
樓主: 好命婆
go

2010小一家長呢邊呀!!!! [複製鏈接]

回復 560# RoyceMa 的帖子

Roycema,
咁囡囡無錯...9 月就二年級啦!!!

睇佢地時間真的很快過....以前以為小學後, 就大人輕鬆D...原來重多野攪...

回復 3# lovebbmom 的帖子

我都同大家拜個早年先~
大家都要身體健康、日日都開開心心哦
澤媽妳唔好咁謙啦....澤澤點會係大蕃薯呀

RoyceMa
囡囡好可愛啊....咁快想讀二年級

原帖由 RoyceMa 於 11-1-24 11:31 發表
Hi lovebbmom,

好快又到cny, 接著就要考試啦, 最好笑人地問我女幾年級, 佢話現在一年級, 不過好快就會二年級啦!

你仔又點會係大番薯呢, 有時男仔會慢熟d, 好似我仔, 到4年級先叫做好d

...

可能人地話佢高, 唔似讀一年級, 所以佢話俾人聽好快就會二年級啦

原帖由 Himby 於 11-1-24 14:50 發表
RoyceMa
囡囡好可愛啊....咁快想讀二年級

現在讀小學一d都唔輕鬆, 大人和小朋友都好多野要兼顧

原帖由 lovebbmom 於 11-1-24 14:00 發表
Roycema,
咁囡囡無錯...9 月就二年級啦!!!

睇佢地時間真的很快過....以前以為小學後, 就大人輕鬆D...原來重多野攪...

回復 562# Himby 的帖子

himby,
澤澤都話自己係Mr. Clumsy...huh...日日都唔記得bring 野...d 野又亂放....話佢"大蕃薯仔"...佢重haaaa咁笑...huh...

lovebbmom,

恭喜澤澤在omath比賽中拿到一等奬

原帖由 lovebbmom 於 11-1-25 10:00 發表
himby,
澤澤都話自己係Mr. Clumsy...huh...日日都唔記得bring 野...d 野又亂放....話佢"大蕃薯仔"...佢重haaaa咁笑...huh...

嘩~叻仔呀澤澤

原帖由 RoyceMa 於 11-1-25 11:37 發表
lovebbmom,

原帖由 RoyceMa 於 11-1-25 11:37 發表
lovebbmom,

roycema, himby,
見佢成日借數學遊戲書睇...叫我同佢睇...
但係, 一深少少又係到叫...咪諗住比佢比佢見識下...
果晚佢都話好深, 唔識...所以當去參觀....
今日有朋友話我先知原來有公佈...估唔到有分數...

roycema, 我都見到你囡囡名...恭喜呀!!!

我個女從來唔會借有關數學的書, 佢只喜歡睇喜羊羊

今次我都係當去玩吓, 完全唔知佢考d物, 因為阿仔都無玩過, 仲以為是mc, 原來唔係, 今次完全係"符碌"

原帖由 lovebbmom 於 11-1-25 14:06 發表

roycema, himby,
見佢成日借數學遊戲書睇...叫我同佢睇...
但係, 一深少少又係到叫...咪諗住比佢比佢見識下...
果晚佢都話好深, 唔識...所以當去參觀....
今日有朋友話我先知原來有公佈...估唔到有分數...

roycem ...

RoyceMa
原來妳囡囡都有獎.....我都恭喜妳呀

原帖由 RoyceMa 於 11-1-25 14:26 發表

今次我都係當去玩吓, 完全唔知佢考d物, 因為阿仔都無玩過, 仲以為是mc, 原來唔係, 今次完全係"符碌"

...

原帖由 RoyceMa 於 11-1-25 14:26 發表

...

Roycema,
喜羊羊澤澤都好like...

無呀, 平常心咁去參加...我覺得當見識下唔錯...

多謝, 不過佢的獎係"符碌"返來的

原帖由 Himby 於 11-1-25 14:41 發表
RoyceMa
原來妳囡囡都有獎.....我都恭喜妳呀

各位有參加奧數比賽的仔女媽咪:
請問你們之前是透過甚麼途徑去報名?我都有興趣知下。

另外,我在此預先同各位媽咪預早拜年先
新年快樂!身體健康!

1C班家長 / 其他小一班家長:
我想請問你們知唔知中文科閱讀報告份功課是否有書帶回家給學生睇完做呢?因我搵唔到阿仔書包有其他課外書......
手冊又只係寫住"自立 / 自律".....
阿仔又話唔清楚
請幫忙!

我記得之前學校有派表格返來叫我地自己同有關單位報名

原帖由 MamiFlorence 於 11-1-29 22:58 發表
各位有參加奧數比賽的仔女媽咪:
請問你們之前是透過甚麼途徑去報名?我都有興趣知下。

另外,我在此預先同各位媽咪預早拜年先
新年快樂!身體健康! ...

自己去公共圖書館借書

原帖由 MamiFlorence 於 11-1-29 23:46 發表
我想請問你們知唔知中文科閱讀報告份功課是否有書帶回家給學生睇完做呢?因我搵唔到阿仔書包有其他課外書......
阿仔又話唔清楚
請幫忙! ...

MamiFlorence
謙謙話用乜野書黎寫閱讀報告都得架喎.....我問佢係咪要用"自立/自律"做題目,佢話唔駛...不過我覺得要囉  

原帖由 MamiFlorence 於 11-1-29 23:46 發表
阿仔又話唔清楚
請幫忙! ...

RoyceMa and Himby,
多謝你們回應。仲要多謝你們醒目的仔女,我個仔就一舊雲咁.....

話咁快就初六...開工大吉!!!
‹ 上一主題|下一主題