用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 其實SN 深唔深? 對考直資同私小夠唔夠爭?? ...
樓主: Heiko
go

其實SN 深唔深? 對考直資同私小夠唔夠爭?? [複製鏈接]

今日去註冊, 見到學校貼左K3小朋友派去O既學校, 真係直資同私校都幾多人考到, 印象中男小拔得1個, 無女小拔, 小拔就有一個, LS好似有一個, MARYKNOLL同ST MARY都有, KTS有幾個AROUND5-6個, APS好似1-2個, CKY都有1-2, 保良局林文燦都有好幾個, ST PAUL有一個, 優才又有音小又有, 不過1個起兩個止, 有D係地區學校

睇落成績都唔錯喎, 按比例計, 出名果幾間都有學生考到, KTS最多呀, 係我心儀學校之一

回復 CBabeY 的帖子

其實以比例計,真係唔少, 要知st.nic 小班,人數係唔多架

醒目開學勳章

以甘多年計, sn d同學可考小學係唔難. 而升小時寫手冊跟功課,默書絕無問題
我大仔早5年已畢業, 細仔來年9月k1,

CBabeY 的帖子

kts 即係邊間呀?

引用:kts+即係邊間呀? +

原帖由 melody_fung 於 12-07-09 發表
kts 即係邊間呀?
九龍塘學校小學部。

引用:以甘多年計,+sn+d同學可考小學係唔難.+而升

原帖由 nono76 於 12-07-09 發表
以甘多年計, sn d同學可考小學係唔難. 而升小時寫手冊跟功課,默書絕無問題
我大仔早5年已畢業, 細仔來年9月 ...
多謝分享,我都安心仔仔響SN讀書。

係,我都安心仔仔在 SN 讀書,
從好幾位(約7~8位)經驗 SN 家長口中得知,
全部 comment 都好好,
因為仔仔係超細仔, 我希望仔仔入小班教學,
希望跟進及關顧上都做得貼 d ,我自己會較容易了解進度同配合,
好幾位 comment 都讚 SN 既老師同學校o係家校合作上做得好好,
識一位之前教幼稚園的, 都讚 SN 老師

當然,暫時我係準用家, 唔可以以第一身去分享,
數個月後可以大家一齊分享下

回覆:manmanchubb 的帖子

女兒在sn完成了一年的課程!老師好好!而且小班教學對我女兒有利!因為是12月細女!而且今年k3考直資考得好好!

回復 GLAU530 的帖子

請問妳女女是在 K3 轉黎 SN 嗎?

引用:回復+GLAU530+的帖子 請問妳女女是在+K3+

原帖由 manmanchubb 於 12-07-10 發表

請問妳女女是在 K3 轉黎 SN 嗎?
不是!我女已完成k1課程及升上k2了!我想話今年k3的小朋友考直資的成績好好而已!同我女兒同車的小朋友都考上九龍塘小學!

thx ,
KTS 都唔容易考呀
‹ 上一主題|下一主題