用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問SFA好? 還是HEEP YUNN好?
樓主: LIZTZE
go

請問SFA好? 還是HEEP YUNN好? [複製鏈接]

"因為佢個女入唔到精英班,被學校投閒置散,冇放資源落佢班度"........based on my knowledge, HY secondary is not like this.  Maybe we think this way, if we were the principal,  would you not put any 資源落非精英班度 and let the scores of those 非精英班拉低學校overall 會考成績?

原帖由 yorkiemama 於 10-6-15 18:34 發表
我同事個女讀HY,今年已考會考,佢不太愛HY, 因為佢個女入唔到精英班,被學校投閒置散,冇放資源落佢班度。所以,一定要去盡,入精英班呀!

Heep Yan la...

津校就係有呢個問題
原帖由 yorkiemama 於 10-6-15 18:34 發表
我同事個女讀HY,今年已考會考,佢不太愛HY, 因為佢個女入唔到精英班,被學校投閒置散,冇放資源落佢班度。所以,一定要去盡,入精英班呀!

原帖由 miffy 於 10-6-15 19:50 發表
小學讀得咁辛苦都係想升間好中學, 協恩有中學, 幾穩陣。

HY Secondary School - DSS

原帖由 miffy 於 10-6-15 19:50 發表
小學讀得咁辛苦都係想升間好中學, 協恩有中學, 幾穩陣。

Last year HY Secondary is considering change to DSS.  Still on?
‹ 上一主題|下一主題