用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有冇家長帶小朋友報讀過Learn()()() Plu() (灣仔分 ...
go

請問有冇家長帶小朋友報讀過Learn()()() Plu() (灣仔分店)? [複製鏈接]

請問有冇家長帶小朋友報讀過Learn()()() Plu() (灣仔分店)的暑期班? 因為報course d 價錢真係一d都唔平....所以想睇下有冇家長參加過同時想知道d師資okay or not.

thank you!
   0    0    0    0

我覺得幾深,拔尖會啱 d ,朋友仔去讀,逢星期五就嚟問我嘢 (因爲星期六上堂要交功課),最初我都好有心機教,但整整吓我都.... 因爲我唔覺得教既係佢哋既 level (但佢哋係做完測試後至編班喎 ),同埋,要補習去補習的東西,是不是有點那個?

我同朋友家長解釋過,佢都好芧盾,想小朋友學深 d,但小朋友又好似唔多明,學校 d 嘢又似乎淺得濟已經識哂。不過我打圓場,話咪當留起 d handout 日後再睇返囉,橫掂咁整齊,一個topic一份,仲可以借比我添。

有幾深?有一次佢攞 份類似 雜誌剪報嚟,有十多個字 missing,比既字其中有d係 even, certain, .... 之類。我做完份功課都冇氣解比佢聽......

這是以前的事,不知是否班班一樣,和現在情況有否不同。

個 fd 個仔讀左成年, 升班後, 英文科仍然要入學校 "補底班"....

唔知就係唔係深過頭唔吸收, 定係大班教學, 個仔上堂發夢 ....

不過, 肯定嘅係 LPlus 廣告谷得好勁 !
‹ 上一主題|下一主題