用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸信會聯會小學 2010年浸信聯小一新生
樓主: movicta
go

2010年浸信聯小一新生 [複製鏈接]

曉嵐媽, 我仔都係1D班架!

原帖由 joviwu 於 10-8-30 11:22 發表
HI,
我都想幫我女報一管樂, 她都是要學琴, 所以還在想中, 要看看時間, 你女是讀那斑呢?

曉嵐媽 (1D)

Hi hi,
你好, 高興認識你, 你仔仔叫什麼名, 我問下曉嵐是否認識他

原帖由 MiniMickeyMouse 於 10-9-3 16:06 發表
曉嵐媽, 我仔都係1D班架!
baby嵐嵐媽媽

原來圖書堂隔個星期先有堂,
還要帶圖書工作簿及圗書館紀錄冊,
昨日熹熹兩樣無帶.

原帖由 joviwu 於 10-9-4 10:53 發表
Hi hi,
你好, 高興認識你, 你仔仔叫什麼名, 我問下曉嵐是否認識他

googoo,

星期五派左小小美樂頌, 本書以后留係學校.

原帖由 googoo 於 10-9-2 17:16 發表
想問問 1C 班家長,今天既手冊話派左:小小美樂頌,會留響課室,但阿仔話無派過。

你地d 小朋友點講?

Christne,
係呀, 桐桐星期五拿了小小美樂頌回家, 因該書要用多年, 老師說最好包書套.

Facebook

你們有沒有用facebook, 不如add 我, 方便溝通, 因baby-kingdom我上得沒有那麼頻密.
My facebook email : [email protected]

1C吳展桐媽咪(movicta)

Movicta:

熹熹無提我報書套, 等我今晚叫佢帶返黎.
原帖由 movicta 於 10-9-7 12:02 發表
Christne,
係呀, 桐桐星期五拿了小小美樂頌回家, 因該書要用多年, 老師說最好包書套.

Movicta:

Add 你..

原帖由 chrisitne 於 10-9-7 13:05 發表
Movicta:

熹熹無提我報書套, 等我今晚叫佢帶返黎.

原帖由 movicta 於 10-8-31 17:34 發表
Christine,
係呀, 9月1 至3日到唔使著體育衫, 下星期再等老師通知.

我想多買一條校裙, 但金綸無貨, 最快到9月中先有貨.  

有無人知邊度仲可以買浸聯校報? ...

校服可以去金龍買, 在花園街...

Thanks Circle face!

你都係小一同學家長?

Circle Face,
打過去金龍, 佢地無做浸信聯校報....

原帖由 movicta 於 10-9-8 12:39 PM 發表
Circle Face,
打過去金龍, 佢地無做浸信聯校報....

係金綸

原帖由 meta 於 10-9-9 01:11 發表

係金綸

係呀! 係呀!! sorry sorry...:loveliness:

原帖由 movicta 於 10-9-8 12:33 發表
Thanks Circle face!

你都係小一同學家長?

係! 我個女讀浸聯小六... 呀仔讀小一 (1A)

Hi Circle Face,
你小一的仔仔會參加什麼課外活動, 希望桐桐可結識他.
另外請問小六的囡囡這幾年功課多不多, 辛苦嗎?

hello, 大家好, 我是1D班的家長, 我想問有沒有同小朋友係學校報咗劍橋英文班呀, 同埋知唔知係咪一定要報讀呢?
另外大家打算俾小朋友參加咩野課外活動呀, 是否一定要選當中一樣架? 因為我仔仔已經在校外參加了跆拳同游水, 多埋呢樣加英文班, 每月學費支出都好 "金", 有無家長可以分享下? Thanks.
終於回復自由啦.......

回覆 1# Sukibb0307 的文章

hello, 大家好, 我是1D班的家長, 我想問有沒有同小朋友係學校報咗劍橋英文班呀, 同埋知唔知係咪一定要報讀呢?

ans : 唔係一定要報讀

另外大家打算俾小朋友參加咩野課外活動呀, 是否一定要選當中一樣架? 因為我仔仔已經在校外參加了跆拳同游水, 多埋呢樣加英文班, 每月學費支出都好 "金", 有無家長可以分享下? Thanks.

我都沒有報, 因囡囡已返開公文的英文, 每天也有exerise做.
反而我想問你們有否替小朋友訂閱online的study programe, 報紙及雜誌?  我真係唔知小朋友有否那麼多時間每天上網看報紙雜誌!

醒目開學勳章

原帖由 movicta 於 10-9-13 10:26 發表
我都沒有報, 因囡囡已返開公文的英文, 每天也有exerise做.
反而我想問你們有否替小朋友訂閱online的study programe, 報紙及雜誌?  我真係唔知小朋友有否那麼多時間每天上網看報紙雜誌! ...

我地有報英文班,因為之前的課外活動已經全部完晒。而且要 screening,都未必一定join得成。
online study 都有報,我諗係應該好似 d “每日一篇”?以前見我侄仔每日做完功課就上網做,好似好好玩咁。
明報都有join,我打算自己睇架 :)  同埋佢有剪報功能,同埋有圖庫,方便第時做project 抄考抄考  

hi,
我地都有報英文班, 知唔知是星期幾上堂呢?
昨天是小朋友第一日在學校食飯, 如何呀?
我囡說有梨仔食, 她只是得大半飯, 說飯好硬, 當然沒有家食的咁好味啦, 哈哈

曉嵐媽 (1D)  
原帖由 googoo 於 10-9-13 21:02 發表

我地有報英文班,因為之前的課外活動已經全部完晒。而且要 screening,都未必一定join得成。
online study 都有報,我諗係應該好似 d “每日一篇”?以前見我侄仔每日做完功課就上網做,好似好好玩咁。
明報都有join,我打算自 ...
baby嵐嵐媽媽
‹ 上一主題|下一主題