用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

英文程度

請問油天既英文水平算唔算高? 是否外籍老師教英文? 中文又是否用普通話授課? 數學是中數定英數??
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

油天是傳統學校, 功課都算多, 程度都深。
英文程度中上(當然不能與私校英文小學相比), 有外籍老師教英文。小二開始中文以普通話授課,津貼學校來講, 英文程度唔夠私校深, 不過數學就教得快, 數底唔好, 讀油天會較辛苦。

油天有教會支持, 資源足, 多創新, 往往是小學先鋒, 八年前已開始用普通話教中文, 校園電台, e-test等都係比人快一步.

新油天(海泓道)其實是以前油天上午校, 成績與校風一向都係油尖旺區屬數一數二。

原帖由 Fionyiu 於 10-6-8 23:11 發表
請問油天既英文水平算唔算高? 是否外籍老師教英文? 中文又是否用普通話授課? 數學是中數定英數??

請問附近有冇好嘅補習社,我想女兒開學後到補習社做功課。

即係要補英文呢?

原帖由 shirleyshek 於 10-6-14 11:40 發表
英文程度中上(當然不能與私校英文小學相比), 有外籍老師教英文。小二開始中文以普通話授課,津貼學校http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=37&bannerid=8 ...

Hi 想請問一下, 多功課的程度, 6份以上? or 更多

原帖由 shirleyshek 於 10-6-14 11:40 發表
英文程度中上(當然不能與私校英文小學相比), 有外籍老師教英文。小二開始中文以普通話授課,津貼學校http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=37&bannerid=8 ...