用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 浸信會呂明才小學 2010小朋友入讀一呂小既家長請進
樓主: 米雪兒1101
go

2010小朋友入讀一呂小既家長請進 [複製鏈接]

我冇比佢擇住, 因為我想佢食多D唔同既野. 俾佢擇, 佢一定狂擇包個D!>.<

原帖由 叉雞飯 於 10-6-28 17:33 發表
hi all
考分班試完成了, 太巧了, 阿女話深呀

您地有無同小朋友一齊簡飯盒呢, 我女e+ 讀全日kg, 1日1樣, 無呢個煩惱, 一拎份一呂簡反表出來, 暈了, 我個女有選擇障礙架麻, 好輪盡呢:

媽媽"阿b 呀, 呢樹呢學校叫簡反 ...

Hi All
大家買晒開學野未 ? 我家姐提我買食飯台墊, 唔好買硬個d, 因要帶走, 最好易d摺埋收藏的, 大家參考下呀
惟有基督在我們還作罪人的時候為我們死, 神的愛就在此向我們顯明了~羅馬書 5:8

我囡囡派左1A,  有無同班同學ne

My son will go to 1C.

原帖由 Abby-媽媽 於 10-7-16 13:35 發表
我囡囡派左1A,  有無同班同學ne

我仔仔就派左1D.

大家準備返學準備成點?
我其實都未特別準備D咩,
應該都係等八月先準備, HEHE!

希望我地D仔女好快習慣小一既生活,
跟得上啦!

oooooooo 米雪米雪 roger roger, my girl also 1D, YEAH 好野
我未買校服裙同 台墊, 遲D先攪了, 呢排忙到嘔

原帖由 米雪兒1101 於 10-7-21 01:39 發表
我仔仔就派左1D.

大家準備返學準備成點?

跟得上啦!
惟有基督在我們還作罪人的時候為我們死, 神的愛就在此向我們顯明了~羅馬書 5:8

我女入左1C班呀, 仲有無1C的同學仔呀?

原帖由 米雪兒1101 於 10-7-9 23:53 發表
亞女被安排到邊一班呀? 睇下我地D仔女有冇機會做同班同學呢?

义雞飯,

yeah! 終於搵到同學, 我地要多d傾下, 等大家知多d佢地既情況!

校服我個日買埋喇, 費時煩呀! 不過佢其他開學既野仲未攪! 因為我同你一樣, 忙到顛  我個仔返埋今日正式放暑假~

原帖由 叉雞飯 於 10-7-22 21:40 發表
oooooooo 米雪米雪 roger roger, my girl also 1D, YEAH 好野
我未買校服裙同 台墊, 遲D先攪了, 呢排忙到嘔

hoikiuqq,

My son also in IC, My sone's name is Pak Yiu, Woody  ar..., Let's have more communication, exchange info as I am working mami, aren't you ?

WHJ

原帖由 hoikiuqq 於 10-7-22 22:56 發表
我女入左1C班呀, 仲有無1C的同學仔呀?

HIHI..我女叫HOI KIU, 你今日有去小一新生指導日嗎? 準備哂開學野未呀?

原帖由 WHJ 於 10-8-5 09:33 發表
hoikiuqq,

My son also in IC, My sone's name is Pak Yiu, Woody  ar..., Let's have more communication, exchange info as I am working mami, aren't you ?

WHJ

Let me try to ask my son is there a girl is called Hoi Kiu sin..

原帖由 hoikiuqq 於 10-8-29 03:10 發表
HIHI..我女叫HOI KIU, 你今日有去小一新生指導日嗎? 準備哂開學野未呀?

Hi,
My Son is also 1D, his name is Yan Ki. What's ur son's name.

原帖由 米雪兒1101 於 10-7-21 01:39 發表
我仔仔就派左1D.

大家準備返學準備成點?

跟得上啦!

回覆 7# 米雪兒1101 的文章

Hi,
My Son is also 1D, his name is Yan Ki. What's ur son's name.
Any more classmate ?

bA BE,

1D 班, 我囡都係

真要多多交流, 見到佢寫本手冊真係 @_@!!!!

原帖由 Ba_Be 於 10-9-20 00:02 發表
Hi,
Any more classmate ?

my son's handbook is not very clear too. today he just drew a picture in yesterday column!!!

what's your daughter name ?

原帖由 叉雞飯 於 10-9-22 22:31 發表
bA BE,

1D 班, 我囡都係

真要多多交流, 見到佢寫本手冊真係 @_@!!!!

O....一諗起第日無網上家課表. 真閉家火

原帖由 Ba_Be 於 10-9-24 23:08 發表
my son's handbook is not very clear too. today he just drew a picture in yesterday column!!!

what's your daughter name ?

寫手冊真係要適應呀, 日日總有D漏; 請問網上家課表係咪只是9月份先有?

Hi, 呀女話 Pak Yiu 星期六返cambridge 喎, 我地睇下有無機會見面。

原帖由 WHJ 於 10-9-2 11:16 發表
Let me try to ask my son is there a girl is called Hoi Kiu sin..

Yes.. let's meet there,  beforehead, we have "Oly. Math at 9-10 am, what else has Hoi Qiu to join?
原帖由 hoikiuqq 於 10-9-27 16:16 發表
Hi, 呀女話 Pak Yiu 星期六返cambridge 喎, 我地睇下有無機會見面。

Hi,
我个女是1c班, Yan yau。多多指教
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
‹ 上一主題|下一主題