用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德信學校 德信功課多嗎? 程度深或淺 ?有無人可以分享一下???? ...
go

德信功課多嗎? 程度深或淺 ?有無人可以分享一下???? [複製鏈接]

德信算係band幾既學校, 校園生活開心嗎? 小一學生功課係咪好多? 老師好唔好? 有無需要請補習????我真係好多問題, 真係好擔心! 有無德信高年級既媽咪分享下!!!唔該!!!
   0    0    0    0

i am not familiar to this school too.. I only know that quite a number of graduate can go to Wah Yah KLN..

Hello!
小兒今年9月將會做"德信仔".
我係自行報德信的, choose呢間係朋友兒子讀得幾好, 佢recommend我的.  朋友兒子今年小六, 從小一開始讀Kumon Maths and Chinese 至今.  功課頭二年不算多, 不過要預時間同佢親子做project, 都幾多projects!  同學仔都乖.  
Hope this can help!

RamblerMaMa

回覆 1# RamblerMaMa 的文章

多謝你地既分享, 我個仔仔都係派左去德信, 前日去左註冊, 學校好純樸,老師好nice, 可能真係天主教關係, 連門口個校工都好nice, 見到個 board有小朋友既文章寫得好好, 字體好好, 反而我worry阿仔中文唔得,而且我個仔係超細仔04年12月, 相比D大仔真係差D, 家陣佢學校寫詞語跟手要作一句, 佢都娃娃嘈唔識作, 一係就亂作一通!真係擔心!!

thank you very much for your information..
‹ 上一主題|下一主題