用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人收到reject letter但係最後竟然收到電話話收?? ...
go

有冇人收到reject letter但係最後竟然收到電話話收?? [複製鏈接]

之前in了維記但收到reject letter,點知上個月收到電話話收我個仔仲要係上午班,由於我已經在第2間學校比晒學費所以冇accept offer,請問有冇人係咁呀??

點解咁奇怪,維記係咪有咩問題呢? 係咪少人讀左呢? 諗緊第日幫唔幫細B報...
   0    0    0    0

請問那一間校舍?

原帖由 monchuBB 於 10-6-4 15:04 發表
之前in了維記但收到reject letter,點知上個月收到電話話收我個仔仲要係上午班,由於我已經在第2間學校比晒學費所以冇accept offer,請問有冇人係咁呀??

點解咁奇怪,維記係咪有咩問題呢? 係咪少人讀左呢? 諗緊第日幫唔 ...

咁搞笑?請問你囝囝係in邊區維記啊?

HMT induction果日校長話大仔班有480人報,分左1-3-5、2-4班后有52個位,細仔班有5百幾人報分班后收52個位

10收1都算ok啦

我收到電話都好shock囉! 係香港區最少位果間。

原帖由 QtieBB 於 10-6-4 15:08 發表
咁搞笑?請問你囝囝係in邊區維記啊?

咁搞笑? 我都想阿仔有人收...

原帖由 monchuBB 於 10-6-4 16:21 發表

你有上佢pg?

K1, not attending playgroup at there before.

原帖由 wootaitai 於 10-6-4 16:32 發表
are you talking about PN or K1?

I have 4 friends sending their children to Victoria PN last year, 3 of them changed to other KGs in K1 as they all have better offers, such as from SKH KG.

To be fair, I think Victoria is good, but as there are also many good or famous KGs out their accepting Government voucher, so, some parents will change KG in view of cheaper school fee.  

原帖由 monchuBB 於 10-6-4 16:52 發表
K1, not attending playgroup at there before.

回覆 10# monchuBB 的文章

momchuBB

我見報nursery o的媽o米話如果無被offero既,封信會話將你個紀錄存檔,大家o既理解都係當waiting,會唔會你封信都有類似的字呢??

[quote]原帖由 monchuBB 於 10-6-4 16:21 發表

唔怪之得啦!!  嗰間口啤麻麻...我朋友收咗都無去讀!!  
始終銅鑼灣總校最好, 爭崩頭!
‹ 上一主題|下一主題