用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問同小朋友去面試時會穿著什麼衣服?
go

請問同小朋友去面試時會穿著什麼衣服? [複製鏈接]

請問同小朋友去面試時會穿著什麼衣服?

有點煩惱,
可否告知我,我的丈夫和小朋友應該穿些什麼去面試?
謝謝!

Re: 請問同小朋友去面試時會穿著什麼衣服?

男仔可穿恤衫+西褲仔, 女仔穿條簡潔的連身裙,若長髮便要束起,頭飾不要太花巧!!
我上年就幫阿囡著條格仔連身裙, 加白花邊襪仔加黑皮鞋, 我自己就著番以前返工既恤衫加半截裙, 老公就恤衫西褲, 我唔知家長著既衫對interview有冇影響, 不過我自己咁著我覺得係對學校既專重囉~  

penpen
謝謝你的回應!
我去第一間學校面試時都係好似你咁,
但我丈夫就穿西裝打太,
請問佢咁穿會唔會太誇張?
因為果日冇人好似佢咁著.
謝謝!

dress.

不過我有朋友見過囡囡同媽媽都著lv.

都係果句,
我覺得我咁著係對學校專重既表現,  
我覺得ok既話, 我唔會理人哋點?!
何況仲要係d唔識得既人添~
正如去飲我都會著返條裙啦~
需然家陣好多人都可以牛記笠記去飲~
我老公返工都要恤衫西褲,
上年同阿囡in完支持完阿囡就要返工喇~
唔通著牛仔褲去in完返屋企換番恤衫西褲?!
又或者我老公著恤衫西褲我就著牛仔褲,
我個囡就著條斯文連身裙?!
我覺得會好唔襯囉~
大家著埋一致既服飾我感覺上係團結!!

紫菜 寫道:
penpen
謝謝你的回應!
我去第一間學校面試時都係好似你咁,
但我丈夫就穿西裝打太,
請問佢咁穿會唔會太誇張?
因為果日冇人好似佢咁著.
謝謝!

穿便服

我認為小朋友唔需要穿恤衫西褲扮老積,穿得醒目D同整齊D就OK,始終都係小朋友.

嘜你覺得小朋友著恤衫西褲就係扮老積咩?! 我唔覺喎!
醒目?! 我著件蜜蜂衫都可以話醒目架!
始終都係小朋友?! 個個都咁諗,咁d小朋友恤衫西褲未冇人買囉~ ?!  關於小朋友interview既衣著,我係睇過有關文章先會咁講架咋!  唔該! 阿唔知係唔係新member定係改過login name荒死人知你個仔會讀邊間學校既舊member, 你講野客氣少少啦~
若果個人老積, 著嘜都老積!

kent 寫道:
我認為小朋友唔需要穿恤衫西褲扮老積,穿得醒目D同整齊D就OK,始終都係小朋友.

你連一個16個月大既小朋友識d嘜都唔知,你憑咩講呢個問題丫~  你自己睇下你post既廢問題,都冇人睬你!!

kent 寫道:
有無人可以講吓16個月大既仔仔應該識做/講D乜?

喂! 若果你有機會帶你個仔去York呀~ ST. Catherine呀之類既學校interview, 你試試下著到好似你話咁醒目囉~ 睇下你突唔突出?!

kent 寫道:
聽人講York,Kent,Creative同德福都好,我都想報呢幾間,有無人知道佢地點好法.請高人指教.
該用戶已被刪除

簡單,整齊,清潔便可

Hi,

I also think that N & B have the suitable clothes for the interview.  

簡單,整齊,,自然,清潔便可,如果太拘謹小朋友會有壓力架
‹ 上一主題|下一主題