用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 游泳保暖衣買有袖定背心好??
go

游泳保暖衣買有袖定背心好??

小兒四歲想買保暖衣比佢學游水,買長袖定背心好,有袖是否很難發力呢???

背心可以了.
至於是否阻礙游泳, 視乎小朋友的感覺and姿勢, 有教練說有關係, 但本人覺得阻礙不大.^^

多謝你的意見!!

原帖由 閒人一名 於 10-6-4 22:21 發表
背心可以了.
至於是否阻礙游泳, 視乎小朋友的感覺and姿勢, 有教練說有關係, 但本人覺得阻礙不大.^^

原帖由 siusung 於 10-6-5 17:02 發表
多謝你的意見!!

唔洗客氣...^^

請問品質好的在何処可買到?  我看到在INTERNET 就有非常多、但香港的SPORTS SHOP比較少。  我的女児非常瘦、完全没有脂肪的、所以一定要着長袖、従4歳開始到現在便一直着長袖、在室内暖水池、没有陽光、其実有時都幾冷的。 
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

原帖由 Mighty 於 10-6-5 20:37 發表
請問品質好的在何処可買到?  我看到在INTERNET 就有非常多、但香港的SPORTS SHOP比較少。  我的女児非常瘦、完全没有脂肪的、所以一定要着長袖、従4歳開始到現在便一直着長袖、在室内暖水池、没有陽光、其実有時 ...

作為教練的我地, 會去九龍灣果面買, 因為教練買有平. 果度可以話係TYR的專門店, 而TYR係專出游水的物品, 所以質素係可以保証的!!!

至於SIZE, 可以話齊晒, 即使係好似你囡囡咁瘦的, 都一定有SIZE, 背心又有, 長袖都有.

如果你係怕上水凍的話, 你可以係果度買件"神褸", 係上水著的, 可以話係冬天的恩物.^^

營業時間:星期一至六 上午10時至1時。 下午2時至7時。

星期日或公眾假期休息。

泳泰有限公司:香港九龍灣宏開道20號楊耀松(第八)工業大廈4/F,B室。

九龍灣地鐵站,經過德福商場係德福UA

戲院門口側邊有條樓梯,行落去再過天橋入商場,

再落多一層到地下出商場,向右行不遠就見到。

電話 :2759 9519

Thank you so much.  没有你D資料、我地自己一定找不到。  她不是上水凍、是在池時凍。  
一般家長也可買、対嗎? 只是教練買就平宜点?

Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

原帖由 Mighty 於 10-6-6 08:14 發表
Thank you so much.  没有你D資料、我地自己一定找不到。  她不是上水凍、是在池時凍。  
一般家長也可買、対嗎? 只是教練買就平宜点?

OH....睇錯左TIM...係呀, 家長們都可以上去買架, 教練買有大DISCOUNT, 如果個教練肯的話, 叫佢地買就平得多了.

至於你話係池果時凍, 你可以帶備暖水, 可以係小朋友游水凍時飲用...咁就可以暖D了. 又或者係運動的強度不足, 提醒教練要佢游多D LA...^^

呢間買size好D 我都買過