用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港嘉諾撒學校 放學後去補習
go

放學後去補習 [複製鏈接]

放學後去補習

請問你哋小朋友放學後,有無到補習 社呢?

香港嘉諾撒學校的小朋友有無一般去同一間補習 社呢?

因為我是全職媽媽, 所以小朋友放學後要到補習 , 請問大家有無可介紹呢?
   0    0    0    0

吾吾..咁睇下你住邊啦..我個女放學之後去西灣河李宏基到補..都好多CANOSSA D 學生係度..

原帖由 TinHay 於 10-6-4 10:16 發表
放學後去補習

請問你哋小朋友放學後,有無到補習 社呢?

香港嘉諾撒學校的小朋友有無一般去同一間補習 社呢?

因為我是全職媽媽, 所以小朋友放學後要到補習 社, 請問大家有無可介紹呢? ...

住Quarry Bay近學校.

想知有冇專門補好學業成績補習社?

原帖由 Shirley_ 於 10-6-4 11:19 發表
吾吾..咁睇下你住邊啦..我個女放學之後去西灣河李宏基到補..都好多CANOSSA D 學生係度..

請問你地d 小朋友 或小朋友d 同學仔你邊間幼稚園呢???

ps: 我囡囡係08bb....呢間係心儀小學...正煩緊小朋友讀那間幼稚園.....

邊間幼稚園? 呢間係小學是津貼學校,根邊間幼稚園冇關.

原帖由 mandy_ma 於 10-6-4 20:09 發表
請問你地d 小朋友 或小朋友d 同學仔你邊間幼稚園呢???

ps: 我囡囡係08bb....呢間係心儀小學...正煩緊小朋友讀那間幼稚園.....

我係住在筲箕灣但囡囡放學後會留在西灣河婆婆的家,
咁請問有冇李宏基的電話? 我打算給囡囡到補習社做工課.

原帖由 Shirley_ 於 10-6-4 11:19 發表
Hello ! 我叫Jodie於2004年12月7日出世(重3.495kg)*  現在就讀於浸信會倍理學校

請問你的小朋友讀幾年班呀?我的囡囡今年將入讀P.1,課程會唔會好深呀?多唔多功課呀?

原帖由 ch 於 10-6-15 11:04 發表
請問鰂魚涌或北角有無補習介紹?最好有PAST PAPER,因為覺得囡囡開始跟唔上,特別係數學科,擔心ing!

我個女今年升小二。。。成績都OK 架。。。讀得唔算太辛苦。。。。課程都唔算深

原帖由 so~shan 於 10-6-16 07:22 發表
請問你的小朋友讀幾年班呀?我的囡囡今年將入讀P.1,課程會唔會好深呀?多唔多功課呀?

Shirley 多謝你回覆!
想問下一星期會有多少次默書,小測會唔會好密.
嘉樂園會在幾時去玩,我的囡囡好期待入去玩,有見到三個月舉行一次生日會,小朋友好開心.
thank you!

默書每個星期都會有.....不過唔會同一時間中英咁默..會分開...呢個星期默中文...下星期默英文咁...小測就冇既..不過平時會有評估...都好似每2星期一次...考試就會考3次...

嘉樂園呢..佢都可以小息既時間自己去玩架..冇一定...

係架..佢地都會攪生日會..都幾開心架..

原帖由 so~shan 於 10-6-28 11:43 發表
Shirley 多謝你回覆!
想問下一星期會有多少次默書,小測會唔會好密.
嘉樂園會在幾時去玩,我的囡囡好期待入去玩,有見到三個月舉行一次生日會,小朋友好開心.
thank you! ...

放學後去補習

請大家多d提供補習補社資料給Canossa的家長.
例如我之前提及的西灣河/筲箕灣地區 & ch媽咪提及的北角/鰂魚涌區. 請大家多多幫忙.
Hello ! 我叫Jodie於2004年12月7日出世(重3.495kg)*  現在就讀於浸信會倍理學校

請大家多多幫忙,提供補習補社資料.

原帖由 cherilau 於 10-7-2 14:22 發表
請大家多d提供補習補社資料給Canossa的家長.
例如我之前提及的西灣河/筲箕灣地區 & ch媽咪提及的北角/鰂魚涌區. 請大家多多幫忙.

西灣河李宏基....好多CANOSSA D 同學仔係果度...

原帖由 TinHay 於 10-7-2 16:59 發表
請大家多多幫忙,提供補習補社資料.

好的數學補習 hope can help =]

‹ 上一主題|下一主題