用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小一統一派位放榜,共有 79%參加學童獲派首三志願小學 ...
樓主: Daniel923
go

小一統一派位放榜,共有 79%參加學童獲派首三志願小學 [複製鏈接]

孖女系同一個no架. 大家不要放棄,加油呀!

講明大抽獎, 更有人攞第一, 更有人得安慰獎.  我識2位人特地搬去九龍城, 結果都派得係唔好, 識另一人住TKO, 借地址便入到 LS.  彩數呢樣野真係.....

outbind://123-000000007888A3DB52BB5E45A542D79211CD2B19C4722600/http://www.babyfashionkingdom.com/user/Image/slanime4.gif

係架...

剛剛同朋友傾開, 佢家姐有個鄰居, 是內地人. 佢跨區入了 MARYKNOLL. MARYKNOLL 所有通告都是英文. 佢都要找人TRANSLATE 俾佢.

你說, 佢 LUCK 唔 LUCK.

原帖由 WinkyLee 於 10-6-8 16:55 發表
講明大抽獎, 更有人攞第一, 更有人得安慰獎.  我識2位人特地搬去九龍城, 結果都派得係唔好, 識另一人住TKO, 借地址便入到 LS.  彩數呢樣野真係........

原帖由 MaggieHei 於 10-6-8 16:59 發表
係架...

剛剛同朋友傾開, 佢家姐有個鄰居, 是內地人. 佢跨區入了 MARYKNOLL. MARYKNOLL 所有通告都是英文. 佢都要找人TRANSLATE 俾佢.

你說, 佢 LUCK 唔 LUCK.

...

咁搞笑呀
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

我是說 : 個媽咪是內地人. 佢唔識睇學校通告, 要找人 translate 俾佢才知說什麼. 更不要說可以教個囡功課啦.

不過, 如果佢是好有 $$ 便 ok 啦. 因為佢可以用好多 $ 去找人補習........

原帖由 kikiboy 於 10-6-8 17:09 發表

咁搞笑呀

原帖由 WinkyLee 於 10-6-8 16:55 發表
講明大抽獎, 更有人攞第一, 更有人得安慰獎.  我識2位人特地搬去九龍城, 結果都派得係唔好, 識另一人住TKO, 借地址便入到 LS.  彩數呢樣野真係........

借地址而又抽到第一志願係唔係應該舉報佢呢?

SORRY, SORRY.  原來我攪錯左, 入到LS既原來佢2區都有樓係手, 自己係就係住係TKO, 但有層樓都係KLN CITY.  咁2區比較, 我都用九龍城既地址啦.  

原帖由 sunnygirl 於 10-6-8 17:53 發表

借地址而又抽到第一志願係唔係應該舉報佢呢?

outbind://123-000000007888A3DB52BB5E45A542D79211CD2B19C4722600/http://www.babyfashionkingdom.com/user/Image/slanime4.gif
‹ 上一主題|下一主題