用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 請問學校放出的視像點可以save呀?唔該晒 ...
go

請問學校放出的視像點可以save呀?唔該晒 [複製鏈接]

我小朋友今年9月會入讀又一村學校,
我知學校有視像播出,
我想知下點檥可以save?
因為我要返工驚錯過左,
請各位家長幫下手呀,唔該晒
   0    0    0    1

學校既視象其實係用緊個web cam既軟件黎睇,要即時先可以登入同埋睇,可以錄影,但係就無得預錄。如果公司唔方便上網,自己帶部手提電腦加無線上網自己錄就最好,如果無既話,唯有搵朋友或其他家長幫手錄低。

原帖由 i1010 於 10-5-31 23:44 發表
我小朋友今年9月會入讀又一村學校,
我知學校有視像播出,
我想知下點檥可以save?
因為我要返工驚錯過左,
請各位家長幫下手呀,唔該晒

原帖由 hcshiu 於 10-6-1 06:30 發表
學校既視象其實係用緊個web cam既軟件黎睇,要即時先可以登入同埋睇,可以錄影,但係就無得預錄。如果公司唔方便上網,自己帶部手提電腦加無線上網自己錄就最好,如果無既話,唯有搵朋友或其他家長幫手錄低。

...

好,唔該晒!

乜有得SAVE既咩

...

有架,下次搵下啦,click下click下就搵到。而家我地去唔到個視象,話唔到比你聽係邊。

原帖由 lovebabyv 於 10-6-2 14:01 發表
乜有得SAVE既咩

thx! 不過都冇乜機會la...

原帖由 hcshiu 於 10-6-3 05:39 發表
有架,下次搵下啦,click下click下就搵到。而家我地去唔到個視象,話唔到比你聽係邊。

我想問個視像係咪播足上堂全程架?
唔知佢個CAM係放喺咩角度呢?
請知道既媽咪講比我地聽丫~
THANKS!

you can right clik, then have a save bottom.  But be aware that the file size is very big

the CAM is on top of the front wall of the classrom
原帖由 tiroro 於 10-9-16 16:21 發表
我想問個視像係咪播足上堂全程架?
唔知佢個CAM係放喺咩角度呢?
請知道既媽咪講比我地聽丫~
THANKS!

你好呀!! 想請問save完之後, 點解我開極都開唔到段片嚟睇既?? 佢用嗰個NPPlayer, 駛唔駛另外download架??
唔該!!

...
‹ 上一主題|下一主題