用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 荃灣官立小學 2010/2011 New Year come
go

2010/2011 New Year come [複製鏈接]

Hope everybody will have a school good and fit you.
   0    0    0    0
:sleep:

Hi, dindinma,
請問妳的小朋友是否就讀荃官? 他/她讀得開心嗎? 小女剛派到荃官, 請指教

原帖由 surewin 於 10-6-10 21:26 發表
Hi, dindinma,
請問妳的小朋友是否就讀荃官? 他/她讀得開心嗎? 小女剛派到荃官, 請指教

我仔仔都係新生,大家多d聯絡下.
熊仔04年6月1 號出世---3.04kg
細仔08年3月13日出世---3.42kg

Hi hi, 熊媽,
好開心呀! 終於有人回應我了!
請問妳是否選荃官為第一志願? 我發現在BK好少有荃官mami作回應的! 不知為什麼當我說給其他人知小兒派入荃官, 他們的第一個反應就是: "妳和小朋友有排愁喇!"再追問之下, 他們就說: "因為荃官太多功課, 小朋友又讀得不開心.....太多不好的傳聞了"聽了後真有點擔心, 請問妳是否有聽過此傳言, 還是真有其事呢!

原帖由 surewin 於 10-6-15 12:15 發表
Hi hi, 熊媽,
好開心呀! 終於有人回應我了!
請問妳是否選荃官為第一志願? 我發現在BK好少有荃官mami作回應的! 不知為什麼當我說給其他人知小兒派入荃官, 他們的第一個反應就是: "妳和小朋友有排愁喇!"再追問之下,  ...

hi!我係第一志願呀.我係聽講荃官多功課,係bk上都見有其他人評論,我都擔心,不過自己選擇左,又好彩入到,好多人恨都恨唔到,所以都唔想太多了,相信自己小朋友一定會應付到.你小朋友係讀邊間幼稚園?我小朋友係綠楊.佢有同學都係第一志願,不過就派唔到,要四處扣門,所以我覺得入左第一志願真真係天大的好彩.而且我相信荃官唔會係差學校.
所以,以後我們互相支持,互相幫助.

原帖由 熊媽 於 10-6-26 00:50 發表

hi!我係第一志願呀.我係聽講荃官多功課,係bk上都見有其他人評論,我都擔心,不過自己選擇左,又好彩入到,好多人恨都恨唔到,所以都唔想太多了,相信自己小朋友一定會應付到.你小朋友係讀邊間幼稚園?我小朋友係綠楊.佢有 ...

hi hi 熊媽,
我的小朋友是讀荃灣迦南幼稚園, 妳小兒同學仔有冇叩門荃官? 暫時我都未知道有邊個同學仔入到荃官, 我問過老師, 她說今年好多人選思源為第一志願, 好多都派到, 她說可能他們怕荃官/浸聯/海官太多人競爭, 所以都冇放第一志願!
希望以後可以多多交流呢!

Hi Hi

我囡囡都係第一志願派到荃官, 好開心呀, 希望第時大家多d交流啦

請問你地收到學校的新生入學資料未呀? 唔知幾時家長日呢
去個人網頁睇吓有冇嘢要買, 如有可pm我代買。

原帖由 sweetman 於 10-6-28 10:19 發表
Hi Hi

我囡囡都係第一志願派到荃官, 好開心呀, 希望第時大家多d交流啦

請問你地收到學校的新生入學資料未呀? 唔知幾時家長日呢

Hi, sweetman,
好開心又有人回應! 我剛剛都想問有冇人收到新生入學資料, 我都未收到呀! 好期待! 請問你囡囡讀邊間幼稚園? 保持聯絡

surewin

我囡囡讀創價呀, 大家保持聯絡啦

原帖由 surewin 於 10-6-28 09:43 PM 發表

Hi, sweetman,
好開心又有人回應! 我剛剛都想問有冇人收到新生入學資料, 我都未收到呀! 好期待! 請問你囡囡讀邊間幼稚園? 保持聯絡

原帖由 sweetman 於 10-6-29 14:15 發表
surewin

我囡囡讀創價呀, 大家保持聯絡啦

我已經收到新生入學資料了, 資料包括: 書費單, 校車資料和校服資料!

Hello各位, 我仔今年叩門入到嚟做新生,希望佢應付得到啦!
[/url]

原帖由 ETET 於 10-7-6 00:09 發表
Hello各位, 我仔今年叩門入到嚟做新生,希望佢應付得到啦!

Hi, ETET,
好熟口面喎印象中妳好像叩門多間小學喎! 妳囝囝好叻仔呀! 亞仔學校有幾個同學叩門都不入呀! 請問妳囝囝派到那一間小學? 明天便要到學校做校服和收編班資料啦! 看看我們的小朋友是否可以編到同一班! 以後可以多多交流呀!

原帖由 surewin 於 10-7-6 22:44 發表

Hi, ETET,
好熟口面喎印象中妳好像叩門多間小學喎! 妳囝囝好叻仔呀! 亞仔學校有幾個同學叩門都不入呀! 請問妳囝囝派到那一間小學? 明天便要到學校做校服和收編班資料啦! 看看我們的小朋友是否可以編到同一班 ...
Hi, surewin,
咁都比你認到
無辦法啦!阿仔派到石圍角小學,仲唔揾幾間試吓叩門,嗰陣時個心情都唔知幾咁失落
真失禮了....我好肯定講我囝囝不是叻仔,因為佢面試時唔駛2分鐘就出返嚟,仲要5個英文字唔識串4個,所以我到宜家都仲未明點解會收佢.....
乜聽日就知編班資料咩?我以為淨係攞入學証/安排校車/做校服呢d....不過我要返工,會叫老公去攪!
以後大家保持聯絡呀!
[/url]

原帖由 ETET 於 10-7-7 00:40 發表
Hi, surewin,
咁都比你認到
無辦法啦!阿仔派到石圍角小學,仲唔揾幾間試吓叩門,嗰陣時個心情都唔知幾咁失落
真失禮了....我好肯定講我囝囝不是叻仔,因為佢面試時唔駛2分鐘就出返嚟,仲要5個英 ...

我仔仔分左係D班,你們?

原帖由 熊媽 於 10-7-7 22:41 發表

我仔仔分左係D班,你們?
我仔係B班呀!
[/url]

我囡囡都係B班呀, 第時可以交流功課la

原帖由 ETET 於 10-7-8 12:38 AM 發表
我仔係B班呀!

亞仔被編到D班呀! 以後保持聯絡呀

恭喜你哋, 我個囡都係讀官小, 不過9月升2年級

原帖由 sweetman 於 10-7-8 09:43 發表
我囡囡都係B班呀, 第時可以交流功課la
要多多關照呀!
[/url]

原帖由 wingwinglee 於 10-7-8 18:21 發表
恭喜你哋, 我個囡都係讀官小, 不過9月升2年級
你囡囡讀得開心嗎?功課多唔多?在學校有咩要注意請提點,因為我驚阿仔成舊雲咁矇矇吓!
Thanks!
[/url]
‹ 上一主題|下一主題