用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學校可以出錯?!
go

學校可以出錯?! [複製鏈接]

意想不到 學校竟然可以有呢個錯誤 .
原本我仔仔聽日去方方交學費註冊,於8月10日開學. 我早個兩前收到信及電話問過都確定我仔仔開學日期 !
一心好開心因為仔仔係08年10月b , 都可以o係8月開學 !
但係, 到今日學交先有人打黎話唔好意思,有同事睇錯你朋友出生日期 . 請於9月先黎再交學費買校服 . ...

我都知大部份學交都係要足兩歲先入學 . 但文件上 , 電話資料上都確定既時候 . 偏偏會到交學費前一日先打黎話出錯呢 ?!

其實對我仔仔影響又唔大既 . 遲兩個月交學費囉
只係有d無奈+suprised . 入學資料咁重要既都可以出錯 ...

各位媽媽換著你係, 你地會點呀 ?.?
   0    0    0    0

老實講,係幼兒園打黎個刻我已經會問,乜未足兩歲都可以入學
同埋,咁重要都可以出錯的學校,都會再考慮下

我就覺得算啦, 人誰無過...
我囡間pn都試過寄左張唔係我女既書簿費收據俾我地, 個ref. no. 同我個女個好似, 而名中有一個字的串法係一樣...我諗都係一時睇錯眼既姐...我親自交番俾學校話佢寄錯左就算啦...

好小事0者~咁多學生睇錯有乜出奇呀!?
其實係個人睇錯0者, 關學校咩事呢?~

你都好清楚....未夠2歲係不可以入學...唔係學校唔想早d俾你個b係8月入讀.......

其他媽媽都講得啱.....咁多份申請表...人誰無錯呢.....

我明白 . 唔係話要追究d咩要得到返d咩 . 對於細仔媽媽黎講 , 有學校收都已經好開心架啦 遲d返nursey黎講冇影響 . 仲好啦 . 交少兩個月學費
只係覺得睇錯既人又會前一日先發覺+先通知 . 好在我唔係去到先講我知 . 到時真係會火都黎

方方同學仔,算數喇,這些都是ADMIN的問題。

果日我去註冊做校服時,負責收校服錢果位EE都好似失魂咁,校服費用TOTAL HK$670,我比了HK$1,000,佢好耐先至找翻HK$30比我,跟住仲要隔離既同事提佢,仲未找HK$300比我。

所以,唔係個個都咁醒,只要老師OK,小朋友又返得開心便可以了。

原帖由 hehe1018 於 10-6-1 08:04 發表
我明白 . 唔係話要追究d咩要得到返d咩 . 對於細仔媽媽黎講 , 有學校收都已經好開心架啦 遲d返nursey黎講冇影響 . 仲好啦 . 交少兩個月學費
只係覺得睇錯既人又會前一日先發覺+先通知 . 好在我唔係 ...
‹ 上一主題|下一主題