用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英藝中英文幼稚園 英藝好吾好? 九龍塘有新校
go

英藝好吾好? 九龍塘有新校 [複製鏈接]

各位有小朋友係英藝讀既媽媽,

吾知英藝好吾好呢? 老師嬸嬸有無愛心同耐性? D地方又乾吾乾淨? 一班通常有幾多個小朋友呢?

上英藝個網頁見佢話今年九月, 九龍塘有間新校會落成, 想報左名先, 因為隻bee而家讀緊果間nursey一班有成四十幾個小朋友, 人多好易病, 阿仔今個月只係返左個幾禮拜ja....
   1    0    0    0

唔好!唔好!如果想子女好, 家長又不要太多跟進的話懇請不要將英藝放在你的首位.  這校的行政非常亂.  同一學期可以轉換老師3次.  我怕得要命, 小朋友很難適應.  老師跟學校好像沒有溝通似的.  老師有老師教, 學校有學校出招數.  
以上全是忠言.  因我受夠了.  請為下一代著想, 選校時多搜集意見.
祝願你的寶寶找得一所好學校

aei yeh...

醒目開學勳章

咁似我個仔既,
你係YL定TSW分校呀?我個仔8月LK!
原帖由 Christie23429 於 10-7-30 15:25 發表
我囝果班, 一年換4個班主任(仲有真空期), 2個校長

真空期時, d 囝囝囡囡有圍打情況出現.....
攬到.......總之, 我一"hok"眼淚

一個月比hk$3800 (全日班), 你話呀!!!! ...

then do you have any suggestion for whole-day international kindergarten in YUEN LONG? Thx.

原帖由 dilysha 於 10-6-9 10:39 發表
唔好!唔好!如果想子女好, 家長又不要太多跟進的話懇請不要將英藝放在你的首位.  這校的行政非常亂.  同一學期可以轉換老師3次.  我怕得要命, 小朋友很難適應.  老師跟學校好像沒有溝通似的.  老師有老師教, 學校有學 ...

咁驚,,,,,,,
我囡囡11月返N1呀,,,,
好采我都係諗住比佢讀一年啫.....
My Love, My Soul mate~~

上年11月比亞囡起元朗英藝讀N1, so far, it's okay.  因為佢嗰班係新加, 開頭得幾個小朋友, 跟住越加越多, 最多一班30人.   

以家直上NC, 今年開學確實行政幾混亂, 但我個人覺得總之佢班主任, 其它老師, 可以教到全個學期我覺得唔係太大問題,因為我比較著重教學方面.

另外, 佢哋上課分配時間係:
英文:2 hour, 普通話:1 hour
每班由NET做班主任,一個普通話老師,一個廣東話老師.

回復 2# mythseason 的帖子

hi mythsean, 其實你自己親身體驗會最好,因為之前我識有啲家長諗住讀一年跟住轉其它學劵幼稚園,但最後都係決定直上,因為如果轉咗其它幼稚園,你會覺得佢啲課程比較淺,所以你要睇下自己最想小朋友起乜嘢幼稚園讀,如果唔著重教學方面or只想揾一間升都好o既小學,好多幼稚園都可以考慮.
‹ 上一主題|下一主題