用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 9月開學未介到片咁點呀?
go

9月開學未介到片咁點呀? [複製鏈接]

仔仔9月開學了 (n1)
但8月才足2歲
如果未介片咁點呀?
學校又唔會幫他換片..
   0    0    0    0

一般都會幫佢換架喎

唔洗驚, 返咗n班仲可以著片褲, 佢地每1/2個鐘, 一個鐘同小朋友去一次toilet, 片褲濕咗同咗地換, 小朋友返咗n之後會好快介到片..

即係著普通尿片就ok?
佢地課程係咪通常有一節係排隊去洗手間架?

d老師要幫小朋友換片片, 咁咪好忙囉?
好似帶比老師好大既麻煩咁...

原帖由 elainetam 於 10-5-28 10:34 發表
即係著普通尿片就ok?
佢地課程係咪通常有一節係排隊去洗手間架?

d老師要幫小朋友換片片, 咁咪好忙囉?
好似帶比老師好大既麻煩咁...

係著尿片褲, 而唔係普通尿片,

通常係嬸嬸幫手換, 你講得無錯, 嬸嬸會好忙, 不過佢地會想辦法令小朋友快D介片.  

我仔仔兩歲插班, 起初兩個月有適應期, 兩個月後老師就開始叫我幫仔仔著底褲, 並每日帶多一套便服, 底褲和襪仔.  開始時一半時間著片, 一半時間真空.  初頭真係成日賴濕, 屎都賴過 (幸好在片上), 又試過連濕兩條褲, 要借用學校的舊校服.

不過這過渡期好快過, 1個月左右, 仔仔已經成功介片, 返學和放學都不用片片.  你唔好太擔心, 嬸嬸處理過無數小朋友, 佢地介片有一手, 放心交俾學校做.

原帖由 shootingstar 於 10-5-28 11:10 發表

通常係嬸嬸幫手換, 你講得無錯, 嬸嬸會好忙, 不過佢地會想辦法令小朋友快D介片.  

我仔仔兩歲插班, 起初兩個月有適應期, 兩個月後老師就開始叫我幫仔仔著底褲, 並每日帶多一套便服, ...

Thanks for sharing!
我好驚仔仔開學都未介片
宜家try用盤盤, 但唔係好like, 坐一陣就起身,
起左身右唔肯再試
唉...唔知幾時唔洗再buy片片呢

thank you=)
但係咪即係學習褲呀??

原帖由 shootingstar 於 10-5-28 11:10 發表

我仔仔兩歲插班, 起初兩個月有適應期, 兩個月後老師就開始叫我幫仔仔著底褲, 並每日帶多一套便服, ...

片褲唔同學習褲, 片褲係huggxx, pampxx果d褲形尿片, disposable....

學習褲係好似底褲, 不過有加厚的綿層..可洗可番用....

真係唔該晒
我順期自然  等佢返學慢慢學啦

原帖由 stinkyrabbit111 於 10-5-29 15:26 發表
片褲唔同學習褲, 片褲係huggxx, pampxx果d褲形尿片, disposable....

學習褲係好似底褲, 不過有加厚的綿層..可洗可番用....
‹ 上一主題|下一主題