用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人上過Best Concept?
go

有冇人上過Best Concept?

之前睇過D post 有介紹過佢同埋都有好的comment.  
不過我想了解多d 有關佢d資料, 有冇人可以解答我以下問題?
1) 佢d導師講英文定係PTH?
2) 3日同5日課程, 有咩大既分別?
3) 是否要讀上3個月至見到有效果架? 因為3個月後佢地至會俾個assessment report 家長.
4) 如果小朋友仲未講野, 會否影響到佢學習進度?
5) 上完BC之後, 你個小朋友有咩學到呀?

Thanks a lot! 多謝回覆!

原帖由 cacanov06 於 10-5-26 17:17 發表
之前睇過D post 有介紹過佢同埋都有好的comment.  
不過我想了解多d 有關佢d資料, 有冇人可以解答我以下問題?
1) 佢d導師講英文定係PTH?
2) 3日同5日課程, 有咩大既分別?
3) 是否要讀上3個月至見到有效果架? 因為3個 ...

上過:
1) 導師係台灣人(PTH)及HK人(ENG) ---> bilingual
2) 3日同5日是一樣的,上得多d進步多d
3) 1month已見效果
4) 佢地視乎小孩狀况教,唔識講嘢都可教discipline、日常自理、手眼協調及認嘢,識講嘢就更多嘢教
5) 我B上緊果陣discipline好好,唔上差左

原帖由 brrbaby2007 於 10-5-26 18:37 發表

上過:
1) 導師係台灣人(PTH)及HK人(ENG) ---> bilingual
2) 3日同5日是一樣的,上得多d進步多d
3) 1month已見效果
4) 佢地視乎小孩狀况教,唔識講嘢都可教discipline、日常自理、手眼協調及認嘢,識講嘢就更多嘢教
5) 我B ...

多謝你的回覆!  既然有好的幫助, 點解無繼續返呢?
咁你小朋友讀左幾耐呀?  我有個諗法, 唔知好唔好...
如果我個小朋友讀得好, 是否可當佢作為PN咁返呀?
如果你唔方便係BK post出黎, 可否pm給我?
非常多謝你的分享!

I would like to know how long your kid wait until you get a placement? Yea, why your kid didnt continue with the course?

原帖由 cacanov06 於 10-5-27 10:19 發表

多謝你的回覆!  既然有好的幫助, 點解無繼續返呢?
咁你小朋友讀左幾耐呀?  我有個諗法, 唔知好唔好...
如果我個小朋友讀得好, 是否可當佢作為PN咁返呀?
如果你唔方便係BK post出黎, 可否pm給我?
非常多謝你的分享! ...

我今天有些事,稍后pm你

原帖由 brrbaby2007 於 10-5-27 10:57 發表

我今天有些事,稍后pm你

冇問題, 等你的pm!  
Thanks a lot!

原帖由 cacanov06 於 10-5-27 11:23 發表

冇問題, 等你的pm!  
Thanks a lot!

已send PM, pls check.

原帖由 brrbaby2007 於 10-5-27 17:31 發表

已send PM, pls check.

已check過, 但無見到你的msg.  可否再re-send呀?
BK 有時short short 地.

Thank you!

原帖由 cacanov06 於 10-5-27 17:48 發表

已check過, 但無見到你的msg.  可否再re-send呀?
BK 有時short short 地.

Thank you!

慘,又要打過

原帖由 brrbaby2007 於 10-5-27 19:12 發表

慘,又要打過

終於send到

Hi hi,

Do you mind to provide me with more info with Best concept too! Thanks.

原帖由 brrbaby2007 於 10-5-27 19:28 發表

終於send到

原帖由 babyakambm 於 10-5-28 10:42 發表
Hi hi,

Do you mind to provide me with more info with Best concept too! Thanks.

已PM了

Got it. Thanks. Please check PM

Pls PM me some information, many thanks!

原帖由 meimei223 於 10-5-31 04:29 發表
Pls PM me some information, many thanks!

Sorry, 果d 唔係咩特別info,只係有mama問我嘢既回應。

原帖由 brrbaby2007 於 10-5-31 09:59 發表

Sorry, 果d 唔係咩特別info,只係有mama問我嘢既回應。

HI BRRBABY2007
可否分享一下上堂後之改變呢 ?
我仲排緊隊呀..要等 半年..

醒目開學勳章

大家想知best concept有幾好,可以去呢度睇

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... &extra=page%3D1

真係可唔可以當nursery咁返呢?我想咁做。

請問你地嘅囝囝囡囡返TST 定 KLN TONG ?  
其實我剛剛去咗TST個邊睇,(我知道佢地要appointment 先可以參觀 and 依家放Summer 無人, 不過我只想睇吓門口係點, ps. 我係TST返工)
我見佢地連門口招牌都無,雖然我好有興趣比囝囝試吓返, 又見到好多BK媽咪話OK, 但都覺得驚驚地 ???