用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 邊度可以清潔長笛?
go

邊度可以清潔長笛? [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

我老公幾年前(都有7,8年前喇)懶型咁學人學長笛, 買左支好貴既YAHAMA, 學左3個月就擺左o係度, 而家有d點點(好似mould咁), 我想執返好佢然後賣
請問有無人識清潔既地方可以介紹? 收費幾多? 我淨係識tom lee, thanks
   0    0    0    0

醒目開學勳章

我會搵番yamaha (tom lee), 如果發 mould, 要拆開來抺, 搵 tom lee 穩妥啲喎 ~

醒目開學勳章 王國長老

無咁衰, 無咁衰, 只係表面好"令"果D金色上有D點點, 入面無事
原帖由 ivory0915 於 10-5-29 01:01 AM 發表
我會搵番yamaha (tom lee), 如果發 mould, 要拆開來抺, 搵 tom lee 穩妥啲喎 ~

你可用洗銀水清潔,$10左右一小樽。

原帖由 Charlotte_mom 於 10-5-26 17:14 發表
我老公幾年前(都有7,8年前喇)懶型咁學人學長笛, 買左支好貴既YAHAMA, 學左3個月就擺左o係度, 而家有d點點(好似mould咁), 我想執返好佢然後賣
請問有無人識清潔既地方可以介紹? 收費幾多? 我淨係識tom lee, thanks ...

醒目開學勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 10-5-30 21:23 發表
無咁衰, 無咁衰, 只係表面好"令"果D金色上有D點點, 入面無事

如果只係咁, 搵d純棉 (d要掉嘅舊底衫, 要夠軟身嘅), 用陰力擦, 應該可以 ~

請問支flute系什麼model呢?

醒目開學勳章 王國長老

thanks a lot
原帖由 ivory0915 於 10-5-30 10:37 PM 發表
如果只係咁, 搵d純棉 (d要掉嘅舊底衫, 要夠軟身嘅), 用陰力擦, 應該可以 ~
原帖由 y_see 於 10-5-30 10:09 PM 發表
你可用洗銀水清潔,$10左右一小樽。

hi, 你諗住賣幾銀呀
尋日我件衰仔包話想暑假學長笛wow
我又怕佢3分鐘熱度...唔舍得買支貴野過佢玩

原帖由 Charlotte_mom 於 10-5-26 17:14 發表
請問有無人識清潔既地方可以介紹? 收費幾多? 我淨係識tom lee, thanks ...
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

醒目開學勳章 王國長老

其實我自己都仲掙扎緊, 應該擺多幾年睇下個衰仔用唔用, 定賣鬼左佢無眼睇
我支係YAMAHA (型號要返屋企睇), 買時都近$3K的
原帖由 jazzmama 於 10-5-31 04:24 PM 發表
hi, 你諗住賣幾銀呀

大概是YFL-211吧!

醒目開學勳章 王國長老

係YFL221, 原來03年買了

你可去琴行買一支二手的.他們清潔好晒及Check過晒才賣的.
我工作的琴行,常見媽媽及初學者來買的.

原帖由 jazzmama 於 10-5-31 16:24 發表
hi, 你諗住賣幾銀呀
‹ 上一主題|下一主題