用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 即使私校、直資、自行選校收咗, 7Jun 都可以跨區叩門 ...
樓主: Lily2003
go

即使私校、直資、自行選校收咗, 7Jun 都可以跨區叩門 [複製鏈接]

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

原帖由 suilangmui 於 10-6-4 09:30 發表
我想問portfolio係每間學校一份, 還是一份portfolio走晒咁多間學校??

如果有做portfolio, 最好放低一份, 因為學校o係收集哂d報名申請先一次過處理, 明天冇人睇o家!

我去年做了2x-3x份, 而家淨翻十幾份, 留翻將來來轉校用。

我用 '抵記'的  $7.8 Clear Folder 放 10頁資料, (前後總共可放20頁) 詳細資料 + 縮細的圖片  (無Cert, 其實學校唔睇修畢証書), 有需要, 學校才要你提交正本。

要 sample, 可以在此, 我整比我條 link 你們看吧。

原帖由 suilangmui 於 10-6-4 09:30 發表
我想問portfolio係每間學校一份, 還是一份portfolio走晒咁多間學校??

原帖由 beywat496 於 10-6-4 10:53 發表
我去年做了2x-3x份, 而家淨翻十幾份, 留翻將來來轉校用。

我用 '抵記'的  $7.8 Clear Folder 放 10頁資料, (前後總共可放20頁) 詳細資料 + 縮細的圖片  (無Cert, 其實學校唔睇修畢証書), 有需要, 學校才要你提交正 ...

請問條 link 係邊? 好想睇0下! 謝謝!!!

請問可否 PM條 LINK 給我,THANKS!

請問係边處? 可否pm 給我, 十分感激, 謝

原帖由 beywat496 於 10-6-4 10:53 發表

我用 '抵記'的  $7.8 Clear Folder 放 10頁資料, (前後總共可放20頁) 詳細資料 + 縮細的圖片  (無Cert, 其實學校唔睇修畢証書), 有需要, 學校才要你提交正 ...

我都想看呀,麻煩你PM我呀!

dai dai, share, bb, 2littlemondy,

請你們收 PM, 已將我本人的Profolio Sample 給你了, 希望你們用心做好 profolio, 叩門順利, 叫孩子回答老師問題。  唔識都要答, 有些答案是很主觀, 無對與錯之分。

Clear File 只是 $7.8 一個, 多買也無防。

原帖由 2LittleMonkey 於 10-6-4 12:22 發表

請問條 link 係邊? 好想睇0下! 謝謝!!!

我都想要portfolio的sample, 可否pm我, thanks.

Hi beywat496,

我都想要portfolio的sample, 可否pm埋我, TIA

可以比條link我嗎?

我想compare下自己果份有無缺失.

I like skiing!

我都想看呀,麻煩你PM我呀!

Hi beywat496 ,

好多謝你既分享!!!你個portfolio內容好充實呀!

share123

Profile 資料

我都好想要,請 e-mail 條 Link 給我,謝謝。
[email protected]

請問可否pm條link給我參考?謝謝!

quote]原帖由 beywat496 於 10-6-4 10:53 發表

我用 '抵記'的  $7.8 Clear Folder 放 10頁資料, (前後總共可放20頁) 詳細資料 + 縮細的圖片  (無Cert, 其實學校唔睇修畢証書), 有需要, 學校才要你提交正 ... [/quote]

Profile 資料

我都好想要,請 PM 條 Link 給我,謝謝。

醒目開學勳章

beywat496
麻煩你pm 條link俾我, 唔該.

可唔可以比條link 我呀,麻煩你PM我呀! Thank you!

貝拉, B-Chan, igumdan, wyzhao, joan211, cacatam, gundonwing, rolandbb, yee2005, 請你們收PM.
Share 123, 小朋友唔需要叻, 只要媽媽知道小朋友的強項就照列出來, 唔一定要攞獎先講出來,

希望你們明天順利, 係度報下料。

原帖由 share123 於 10-6-4 16:17 發表
Hi beywat496 ,

好多謝你既分享!!!你個portfolio內容好充實呀!

share123

beywat496
麻煩你pm 條link俾我, 唔該.
‹ 上一主題|下一主題