用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 5級樂理既past paper邊度可以搵到?
go

5級樂理既past paper邊度可以搵到? [複製鏈接]

Tom Lee係咪得近呢幾年既past paper賣? 我想搵多幾年樂理past paper呀? 邊度有?
   0    0    0    0

............

唔該你先, 麻煩你PM比我啦! 我個仔比教懶, 我驚佢只係做幾年既PAPER唔夠呀!

Just remind you, should keep time-checking when kid doing the past paper, make sure he double-check 'easy' part, such as 2 scales (part 5), intervals (part 2) and chord matching (last one)
原帖由 Teresa 於 10-5-22 00:05 發表
唔該你先, 麻煩你PM比我啦! 我個仔比教懶, 我驚佢只係做幾年既PAPER唔夠呀!

可不可以PM相熟琴行資料給我?我都想找古董,我是198X考的

原帖由 wongcc1976 於 10-5-21 23:52 發表
我可以pm一間我相熟的琴行資料給你, 有很多out of syllabus的past paper平價發售 (I forget the price, may be around $10)我上去教學生時見過, 連199X年的past paper 都有, 真係古董!

所謂out of syllabus, 變化其 ...

簽名被屏蔽

....
............

Please check pm. :)

原帖由 wongcc1976 於 10-5-22 23:40 發表

Dear Teresa

已經pm了, 唔知收唔收到呢?

其實樂理最緊要明白個concept, 而做past paper要做得"有效", 就要從做的過程中學會/驕正一些concept, 從錯誤中學習, 發現學習中有什麼遺漏

不過如果有時間剩, 做多D pas ...
‹ 上一主題|下一主題