用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 組班專區 暑假平學豎琴! (UPDATED!)
go

暑假平學豎琴! (UPDATED!) [複製鏈接]

岩岩有個舊同事係德國番黎, 去聚舊時先知原來佢個女係德國跟個好有經驗既老師學豎琴, 彈得好好, 之前仲去左荷蘭參加World Harp Congress tim!

我不嬲都想個女學豎琴, 但外面最平都成$500/lesson for beginners, 實在負擔唔起...

我問左佢可唔可以叫佢個女教我個女, 佢話無所謂, 橫掂佢個女成個暑假都會留係hk, 可以以平d價錢教下小朋友, 掙下零用錢。

但如果得我一個佢未必會教(因為harp rental問題), 價錢大概係$200-300/private lesson(45-60 mins)

有冇其他家長有興趣??

17-5-2010 update:
依家既價錢係$250一堂, 但係私人一對一個種 (45 mins)
我所謂"多d人會平d"係指如果多d人想跟佢學既話, 佢每人既學費都可以收少d (仍然係私人)
因為依家既problem係佢自己要租個harp番黎教, 佢要俾at least 3 months rental + security deposit先可以租到番黎
所以要多d人想學先可以有錢租到個harp番黎教
佢想租個lever harp, 適合初學者同小朋友, 所以唔會有大問題

0    0    0    0

自組豎琴private class! (平!) UPDATED!

岩岩有個舊同事係德國番黎, 去聚舊時先知原來佢個女係德國跟個好有經驗既老師學豎琴, 彈得好好, 之前仲去左荷蘭參加World Harp Congress tim!

我不嬲都想個女學豎琴, 但外面最平都成$500/lesson for beginners, 實在負擔唔起...

我問左佢可唔可以叫佢個女教我個女, 佢話無所謂, 橫掂佢個女成個暑假都會留係hk, 可以以平d價錢教下小朋友, 掙下零用錢。

但如果得我一個佢未必會教(因為harp rental問題), 價錢大概係$200-300/private lesson(45-60 mins)

有冇其他家長有興趣??

17-5-2010 update:
依家既價錢係$250一堂, 但係私人一對一個種 (45 mins)
我所謂"多d人會平d"係指如果多d人想跟佢學既話, 佢每人既學費都可以收少d (仍然係私人)
因為依家既problem係佢自己要租個harp番黎教, 佢要俾at least 3 months rental + security deposit先可以租到番黎
所以要多d人想學先可以有錢租到個harp番黎教
佢想租個lever harp, 適合初學者同小朋友, 所以唔會有大問題

王國長老

目標約需多少個學生?上課時間地點?年齡?請交代清楚。

目標: 約10學生
上課時間: 自行商議
上課地點: 上門
年齡: 不限

thx

原帖由 edea 於 10-5-17 06:27 發表
目標約需多少個學生?上課時間地點?年齡?請交代清楚。

醒目開學勳章 貢獻勳章

如已直接pm家長的話, 就請不需要留言已pm, thanks!!

原帖由 glorian 於 10-5-17 10:32 發表
目標: 約10學生
上課時間: 自行商議
上課地點: 上門
年齡: 不限

thx

請問係學生上門定係老師上門?
我個小朋友無豎琴,但係又想貪得意玩下,咁平時無得練習,會唔會唔係幾好?
另外洗唔洗買書?可唔可以俾多d資料?
‹ 上一主題|下一主題