用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010/ 11 k1班 - 大家傾下~~
樓主: goofrey
go

2010/ 11 k1班 - 大家傾下~~ [複製鏈接]

回覆 3# jcryan 的文章

Red----school bus.
Blue----private bus or pick up myself.
Different color to separate children in KV.

wakaka~~唔該大家歡迎埋我啦~~我仔仔Issac都係9月2先收到waiting通知, 終於都wait到喇~~我變左長頸鹿呀!!!!!!

Hi,

Congratulations & Welcome....
My friend also got the waiting call on Sept. 02..
Good Luck!

原帖由 hildakam 於 10-9-6 16:30 發表
wakaka~~唔該大家歡迎埋我啦~~我仔仔Issac都係9月2先收到waiting通知, 終於都wait到喇~~我變左長頸鹿呀!!!!!!

2/9 先收到通知, 甘遲既??

我仔K1L 今日都同我講有3個老師呀...不過我就唔知佢果班有幾多人...哈哈..

1B 23 人都有3 個老師

唔知點解尋日上校巴, 老師張3個小朋友坐埋係一張座椅度 呢?

我以為返學係咁, 點知, 放學都係咁坐 ?

又唔係唔夠位丫... ???
3月出世既小魔怪

goofrey ,
咁樣好似都幾奇怪 ,
我囝係坐出面d校車嘅 , 我見上車後姨姨會即刻幫小朋友扣安全帶 , 一人坐一個位 .

如果3個小朋友坐兩個位 , 咪無扣安全帶 ?

原帖由 goofrey 於 10-9-7 12:13 發表
唔知點解尋日上校巴, 老師張3個小朋友坐埋係一張座椅度 呢?

亨仔自己 blog :
http://hk.myblog.yahoo.com/chanaggie/
有空請來逛逛喔 !

根德園d校車係3個小朋友坐埋一張的, 應該係o岩o岩夠坐的, 而且遲d老師會"請"k2同k3既哥哥姐姐幫手照顧k1既小朋友(有時), 即"大哥哥"坐中間, k1坐兩邊, 不過無問題的, 因為我大囝之前好自豪咁話俾我知佢有幫手"照顧"小弟弟/小妹妹:loveliness: ; 其實只係作隔開一齊坐校車已雙熟既小朋友, 以免佢o地o係校車傾計或玩得太興奮干擾到其他小朋友jei

老師亦有話過會將d小朋友集中哂o係前面坐以方面照顧

是的, 根德園d校車係無安全帶的, 明白家長既擔心, 因為小朋友仲咁細個, 不過我大囝今年k3了, 坐咁耐都未出現過問題, 佢星期五至正式開學, 到時可以同細佬一齊坐校車了 , 不過老師通常都唔會安排兩兄弟坐埋一齊的, 可能驚佢o地打架

原帖由 goofrey 於 10-9-7 12:13 發表

哦, 原來係咁. :)

唔該哂.

原帖由 jjhh 於 10-9-7 13:17 發表
根德園d校車係3個小朋友坐埋一張的, 應該係o岩o岩夠坐的, 而且遲d老師會"請"k2同k3既哥哥姐姐幫手照顧k1既小朋友(有時), 即"大哥哥"坐中間, k1坐兩邊, 不過無問題的, 因為我大囝之前好自豪咁話俾我知佢有幫手"照顧" ...
3月出世既小魔怪

明白 , 咁樣安排都唔錯 .

原帖由 jjhh 於 10-9-7 13:17 發表
根德園d校車係3個小朋友坐埋一張的, 應該係o岩o岩夠坐的, 而且遲d老師會"請"k2同k3既哥哥姐姐幫手照顧k1既小朋友(有時), 即"大哥哥"坐中間, k1坐兩邊, 不過無問題的, 因為我大囝之前好自豪咁話俾我知佢有幫手"照顧" ...
亨仔自己 blog :
http://hk.myblog.yahoo.com/chanaggie/
有空請來逛逛喔 !
‹ 上一主題|下一主題