用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 又係小一選校問題 - 南區/中西區
go

又係小一選校問題 - 南區/中西區 [複製鏈接]

家住南區,阿仔讀梗一間國際kindergarten.阿仔係一個坐唔定既小朋友,專注力比較差,四周圍望,性格有d衝動.

想問一下南區/中西區有咩學校啱阿仔呢?

其實我心儀中西區,聽聞0個邊既小學間間都几好,又接到比較好既中學tim,例如:高主教/聖類斯/聖若瑟...等等

如果我決定搬過去中西區既話,到時待第二輪搞珠,入到呢d小學既機會高唔高呢?

定係我要自己去叩門呢?(唔好意思我係新手,唔係好熟d規則,望指教).
   0    0    0    0

原帖由 gor_gor 於 10-5-11 13:28 發表
家住南區,阿仔讀梗一間國際kindergarten.阿仔係一個坐唔定既小朋友,專注力比較差,四周圍望,性格有d衝動.

想問一下南區/中西區有咩學校啱阿仔呢?

其實我心儀中西區,聽聞0個邊既小學間間都几好,又接到比較好既中學ti ...

高主教及 St Joseph 小學是在灣仔的,

除 St Joseph 係津貼外, 其他兩間係私小, 要自已考. 同住址無關係.

oh...搞錯咗tim.

咁請問知唔知高主教/聖類斯呢兩間有無開放日呢,同埋几时要叩門?

另外,灣仔區既男仔小學校網又點?
‹ 上一主題|下一主題