用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 7月份適應班
樓主: ck07hk
go

7月份適應班 [複製鏈接]

Jeco, 你仔仔好可愛  

原帖由 Jeco 於 10-7-9 01:56 發表

haha..我都係...我成日話返學好多車車玩...所以囝囝有時無端端走黎問我, 學校有無剷泥車架? 我話有! 之後又問有無法拉利架? 我話咩車都有架! ^^ haha..

holle!我仔仔讀預備class!930-1200

我囡囡下星期一返適應班喇, 請問返緊既家長, 係咪冇野要帶架?

我只係帶左衫仔同埋褲仔, 如果未介片, 我諗都要帶埋片片! 另外可以再放小小餅喺佢書包, 老師話可以喺小食時間比佢食喎..

唔好意思!想問吓...乜學校無提供茶點咩?如果其他小朋友有帶嘢食,自己小朋友無咪好可憐?咁即係駛唔駛帶?

原帖由 ck07hk 於 10-7-16 18:20 發表
我只係帶左衫仔同埋褲仔, 如果未介片, 我諗都要帶埋片片! 另外可以再放小小餅喺佢書包, 老師話可以喺小食時間比佢食喎..

o, sorry, 可能我講得唔係咁好... 學校有預備茶點既, 但係學校都好似仲有個休息時間, 咁小朋友可以再食自己帶既食物, 不過我就無預備.  有咩問題你仲可以問我, 希望幫到你地!

原帖由 Straysheep 於 10-7-17 00:14 發表
唔好意思!想問吓...乜學校無提供茶點咩?如果其他小朋友有帶嘢食,自己小朋友無咪好可憐?咁即係駛唔駛帶?

謝謝!
其實阿仔都返咗成年n班,但唔知點解都好擔心...怕佢搞搞震...
今日帶仔仔去取校服,在新校舍,他很開心...
但我怕佢喺學校會自己周圍走,學校咁大,又咁多樓梯...
唉!希望只係我擔心得太多啦!

原帖由 ck07hk 於 10-7-17 13:46 發表
o, sorry, 可能我講得唔係咁好... 學校有預備茶點既, 但係學校都好似仲有個休息時間, 咁小朋友可以再食自己帶既食物, 不過我就無預備.  有咩問題你仲可以問我, 希望幫到你地!

...

係呀, 今日上去攞校服個到,好似都幾高下,不過會有老師睇住, 都OK既。今日阿女都話鍾意學校, 我都放心D...HEHEHE

原帖由 Straysheep 於 10-7-17 17:14 發表
謝謝!
其實阿仔都返咗成年n班,但唔知點解都好擔心...怕佢搞搞震...

...

Thanks.

原帖由 ck07hk 於 10-7-17 13:46 發表

...

你地7月31日會唔會去聼講座呀....

我個仔著6碼校服,但膊位啱啱好,我諗住幫佢換7碼,但有要8月7日返去換

原帖由 Straysheep 於 10-7-17 17:14 發表
謝謝!

...

有電梯咖....

原帖由 poon小朋友 於 10-7-18 11:51 發表

乜唔係7月30日3:30pm!

哈哈...我唔記得邊日

其實如果佢返過N班, 應該唔會驚既, 老師都好nice, 你唔使咁擔心, 話雖如此, 之前我個女第一日返學我都好擔心, 佢之前都返左半年N班....而家仲要搭校車...唔擔心就假既..不過第一日之後見佢無咩野, 都放心左好多.我都好明白你感受, 你可以第一日問下老師當日情況, 傾完之後你會放心好多!

另外, 我都想問下要上樓梯既新校舍係唔係比K1既同學呢??我之前仲以為係比K2 同埋 K3 既同學上堂用既....

謝謝!

...

會呀, 呢個我諗都好重要的, 我好想去!

原帖由 poon小朋友 於 10-7-18 11:51 發表

係呀, 打通左好大好靚, 仲好新添, 希望呀女讀得開心啦!

原帖由 Jeco 於 10-7-17 23:22 發表
係呀! 亞囝今日返到學校都勁開心呀! ^^ 唔知攞書果啲職員係咪老師黎呢? 我見佢哋好有愛心呀! 係咁逗我囝囝...仲叫囝囝擁抱添! 我囝囝好開心呀! 走時仲遠望囝囝goodbye kiss添! ^^ ...
‹ 上一主題|下一主題