用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 7月份適應班
樓主: ck07hk
go

7月份適應班 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 ck07hk 於 10-7-6 12:30 發表

可以觀課既咩??我真係唔知喎.. 我老公第一日送左小B返學.. 老師就話家長可以先離開咁... 咁係咪即係唔得呢??
老公話封信好似有講...等我返去再睇清楚d先。

醒目開學勳章

原帖由 mokstick 於 10-7-6 13:42 發表

唔得架,我行入d老師都叫我番出嚟,去到門口,就有老師同佢入去ga la,第一日就我同老公一齊送佢番學,我接放學,今日第2日,就only我老公送,我自己接放學!
請問, 今日第3日上課, 情況如何呢 ?  小朋友開心嗎 ?

原帖由 rosebud 於 10-7-7 11:54 發表
請問, 今日第3日上課, 情況如何呢 ?  小朋友開心嗎 ?

今日第3日,我個仔記得3個老師個名,又識唱'太陽伯伯',我諗係我開心多d,hehe...

係呀, 我個女都返屋企喺度唱太陽伯伯, 同埋快樂小小!!! 我問佢開唔開心, 佢話開心, 我鍾意York 咁喎... 笑死我.. 不過我都好開心佢咁快適應左學校!

醒目開學勳章

原帖由 mokstick 於 10-7-7 15:48 發表

今日第3日,我個仔記得3個老師個名,又識唱'太陽伯伯',我諗係我開心多d,hehe...
見到你地小朋友咁開心, 攪到我鬼咁緊張, 想快o的7月19。:D

醒目開學勳章

原帖由 ck07hk 於 10-7-7 17:02 發表
係呀, 我個女都返屋企喺度唱太陽伯伯, 同埋快樂小小!!! 我問佢開唔開心, 佢話開心, 我鍾意York 咁喎... 笑死我.. 不過我都好開心佢咁快適應左學校!
請問你囡囡本身有無返n班架 ? 咁快適應左, 真係好 !

原帖由 rosebud 於 10-7-7 18:20 發表

我個仔無番過n班,但之前同佢番過自己出面報個d學前班...

原帖由 rosebud 於 10-7-7 18:16 發表
見到你地小朋友咁開心, 攪到我鬼咁緊張, 想快o的7月19。:D

我都同你一樣好緊張呀...HAHAHA
我個女都冇返N班,不過我諗佢OK既。佢係B4 班,係咪同你一樣?E家等17日攞校服,好想快D呀!!

原帖由 rosebud 於 10-7-7 18:20 發表

我個女有返PN架之前, 所以佢第一日都無咸.. 而家仲連byebye都唔講一支箭咁衝左入學校.. 爸爸都話激死!

醒目開學勳章

原帖由 mokstick 於 10-7-7 22:12 發表

我個仔無番過n班,但之前同佢番過自己出面報個d學前班...
我囡囡淨係keep住上playgroup乍, 所以都唔知到時冇屋企人一齊會點。

請問一下, 你囝囝上了幾日堂, so far ok嗎? 要唔要比埋水壺佢入去架?

唔好意思, 咁多野問

醒目開學勳章

原帖由 babycreamy 於 10-7-7 23:25 發表

我都同你一樣好緊張呀...HAHAHA
我個女都冇返N班,不過我諗佢OK既。佢係B4 班,係咪同你一樣?E家等17日攞校服,好想快D呀!!
我個女係b3班呀, 8月正式堂就nic, 同你囡囡同班。 好緊張, 鞋都仲未買............

原帖由 rosebud 於 10-7-8 11:30 發表
我個女係b3班呀, 8月正式堂就nic, 同你囡囡同班。 好緊張, 鞋都仲未買............

我都未買鞋呀, 我諗住17號攞咗校服同通告先買. 費是買錯啦...
我個女都淨係返過playgroup, 不過佢知媽咪唔入得幼稚園, 佢自己又話唔會喊喎...hahah...我諗佢ok 掛...

原帖由 rosebud 於 10-7-8 11:28 發表
我囡囡淨係keep住上playgroup乍, 所以都唔知到時冇屋企人一齊會點。

請問一下, 你囝囝上了幾日堂, so far ok嗎? 要唔要比埋水壺佢入去架?

唔好意思, 咁多野問 ...

今日我個仔玩情緒,原本daddy車番學,無lala又話要搭的士,番學時苦埋口臉,係school仲瀨左幾次pee,(佢已經介左x),好彩放學時都開心番!番學記得spare富仔,水老師話可以5洗,佢地有杯俾佢地,但我都照攞水放學時飲,仲有係jacket!
另外,我仔番左自己報d學前班,3,4堂就5喊gala,我諗2weeks佢地應該no problem!

醒目開學勳章

原帖由 babycreamy 於 10-7-8 12:45 發表

我都未買鞋呀, 我諗住17號攞咗校服同通告先買. 費是買錯啦...
我個女都淨係返過playgroup, 不過佢知媽咪唔入得幼稚園, 佢自己又話唔會喊喎...hahah...我諗佢ok 掛... ...
其實我之前打電話去york, 佢地話黑皮鞋同白波鞋都要買, 白波鞋就有少少其他牌子colour都ok, 但我怕遲d買冇哂碼。我好心急嘅, 所以想買左先...但你地又講得好啱, 小朋友對腳大得好快, 8月買好似好dd。

醒目開學勳章

原帖由 mokstick 於 10-7-8 16:33 發表

今日我個仔玩情緒,原本daddy車番學,無lala又話要搭的士,番學時苦埋口臉,係school仲瀨左幾次pee,(佢已經介左x),好彩放學時都開心番!番學記得spare富仔,水老師話可以5洗,佢地有杯俾佢地,但我都照攞水放學時飲,仲有係j ...
咁你囝囝瀨左幾次, 咁要prepare幾多條褲仔呢 ? 我囡囡仲未戒到片...擔心死我...唉 !

醒目開學勳章

原帖由 mokstick 於 10-7-8 16:33 發表

今日我個仔玩情緒,原本daddy車番學,無lala又話要搭的士,番學時苦埋口臉,係school仲瀨左幾次pee,(佢已經介左x),好彩放學時都開心番!番學記得spare富仔,水老師話可以5洗,佢地有杯俾佢地,但我都照攞水放學時飲,仲有係j ...
另外, 你囝囝返左3-4日就唔cry, 好叻仔。

原帖由 rosebud 於 10-7-8 18:16 發表
咁你囝囝瀨左幾次, 咁要prepare幾多條褲仔呢 ? 我囡囡仲未戒到片...擔心死我...唉 !

其實一條都ok,佢only今日瀨左,因為佢今日番學前玩情緒,所以先瀨左,之前3日都無瀨...如果無富仔,學校都有得借俾你,但係好像睡富,haha...我諗如果味介x,就要多幾條...

原帖由 rosebud 於 10-7-8 18:18 發表
另外, 你囝囝返左3-4日就唔cry, 好叻仔。

我不斷催眠佢,話番學好好玩...
‹ 上一主題|下一主題