用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 7月份適應班
樓主: ck07hk
go

7月份適應班 [複製鏈接]

呀, Poon 小朋友, 我諗到你可以做d咩啦, 你可以係附近 join yoga 或者 fitness 玩, 玩兩個鐘沖完涼先接小朋友, 又可以做下運動, 幾好呀!  旺角有間 pure yoga and fitness, 我join 左.. 不過無咩時間玩..

8:00前要出門口..就真係
咁咪要6:30早身

原帖由 ck07hk 於 10-5-17 21:25 發表
呀, Poon 小朋友, 我諗到你可以做d咩啦, 你可以係附近 join yoga 或者 fitness 玩, 玩兩個鐘沖完涼先接小朋友, 又可以做下運動, 幾好呀!  旺角有間 pure yoga and fitness, 我join 左.. 不過無咩時間玩.. ...

附近有yoga咩...又一城唔知有冇
我睇吓到時點先...我都驚自己頂5順..其實可唔可以早上拾校車...放學自己湊

原帖由 poon小朋友 於 10-5-18 11:32 發表

附近有yoga咩...又一城唔知有冇
我睇吓到時點先...我都驚自己頂5順..其實可唔可以早上拾校車...放學自己湊

應該可以...我填校車紙時都寫明只坐回程!校車價目表都有講明半程車費啦....你 再O弟 O弟!

其實我都諗住揸車接送...但我考到車牌冇幾耐...依家揸車都有d驚 有唔敢一個揸咁點算........但有人話如果係深井上(校車)可能就唔洗停咁多地方...可以晏d出門口都得,但返嚟就要個幾鐘...

原帖由 Jeco 於 10-5-18 14:18 發表
戴住囝囝就加倍小心! 我7年牌, 大多數都老公渣車, 自己就好間中先渣吓, 為左黎緊會送亞囝返學, 依個月開始就日日渣車返工, 操熟啲麻! ^^

呀! 我都諗到你三個鍾等囝囝放學可以做咩啦!  ...

你都好呀..自己一個夠膽揸,我就係一個人唔夠膽,下星期開始去補鐘 我要去克服

今日小B第一日返適應班.. 唔知有無咸呢... 有點擔心添..

原帖由 ck07hk 於 10-7-5 09:44 發表
今日小B第一日返適應班.. 唔知有無咸呢... 有點擔心添..

我今日好順利呀,呀仔頭都不回就跟老師去課室,放學見到我都無喊,老師話佢見到搭school bus同學走先,自己無得走,就喊左一陣,其實都無喊!不過湊放學就熱到c....

哦.. 我今日都係爸爸送佢返學.. 爸爸話佢無咸.. 放學落校巴又好似無咩野咁囉... 都安心左d.......

點解無老師打黎講解下情況呢....

我小朋友19/7先返,請問老師放學時會否同家長講講當曰情況?

因為我個女放學坐校巴, 所以無機會同老師傾.. 我只係覺得老師應該打個電話黎.. 始終第一日.. 都會有點擔心架嗎..

原帖由 ck07hk 於 10-7-5 17:57 發表
因為我個女放學坐校巴, 所以無機會同老師傾.. 我只係覺得老師應該打個電話黎.. 始終第一日.. 都會有點擔心架嗎..

我都係自己主動問老師,我個仔話有3個老師,我都唔知真定假...

醒目開學勳章

我小朋友7月19先開始, 老公之前聽到話第一堂家長可以觀課, 請問係唔係全程都可以睇定係入去幾分鐘就走呢 ?

就返學真係好緊張, 我個小朋友仲著緊戒片褲, 未肯自己去toilet, 真係擔心死我。

係喎...返咗適應班既mami 可唔可以講下第一日既程況? 如果可以入去既話, 咁我諗我一定會放假陪佢返第一日 (7/19), 話哂係佢人生第一次返學, 我都想睇下佢點.
唔該...

原帖由 rosebud 於 10-7-6 09:47 發表
我小朋友7月19先開始, 老公之前聽到話第一堂家長可以觀課, 請問係唔係全程都可以睇定係入去幾分鐘就走呢 ?

就返學真係好緊張, 我個小朋友仲著緊戒片褲, 未肯自己去toilet, 真係擔心死我。 ...

可以觀課既咩??我真係唔知喎.. 我老公第一日送左小B返學.. 老師就話家長可以先離開咁... 咁係咪即係唔得呢??

原帖由 ck07hk 於 10-7-6 12:30 發表

可以觀課既咩??我真係唔知喎.. 我老公第一日送左小B返學.. 老師就話家長可以先離開咁... 咁係咪即係唔得呢??

唔得架,我行入d老師都叫我番出嚟,去到門口,就有老師同佢入去ga la,第一日就我同老公一齊送佢番學,我接放學,今日第2日,就only我老公送,我自己接放學!
‹ 上一主題|下一主題