用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 5歲學鋼琴
go

5歲學鋼琴 [複製鏈接]

小兒5歲學鋼琴是否太早 (已上 2 個月) , 但佢喜歡繪畫多 d, 現想轉... 煩請各位給我意見? Thanks!
   0    0    0    0

好depends on你小朋友係咪真係對彈琴好有興趣. 而且都好睇教琴個人識唔識教.

我有個朋友個囡4歲, 佢初初比個囡去琴行學, 琴行個姐姐比佢個囡填色. 佢立即退學. 跟住比個有質素既人教(皇家...學校讀音樂讀到碩士級), 嗰人真係好有心機教, 依家佢個囡叫做識彈一首歌囉. 同埋佢個囡好想學, 佢先比佢去學

醒目開學勳章

原帖由 急急媽咪 於 10-5-6 16:09 發表
小兒5歲學鋼琴是否太早 (已上 2 個月) , 但佢喜歡繪畫多 d, 現想轉... 煩請各位給我意見? Thanks!

五歲並唔算早, 因為好多人都話四歲幾學最好 (手指算發育ok), 但無興趣o既話比佢十歲都係掌握唔到

其實我認為最緊要係睇小朋友興趣...
如果佢真係鐘意畫畫多點..有無打算俾佢學畫畫...佢會更加開心同有心機呢^^

my son now is 4 years and 10mths, we go to learn piano together every week, he like to play the piano so much   , anybody like us, learn piano together with your kid??

‹ 上一主題|下一主題