用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將會入讀學之園(日出康城)
樓主: sleepingbo
go

將會入讀學之園(日出康城) [複製鏈接]

收到校車收費表, 由藍田去康城LH要$800都幾貴. 另外, 你地知唔知架校車有無安全帶架, 個b返學時得兩歲都幾唔放心佢搭校車. 如果姐姐帶,阿b返學果3粒鐘佢做咩好.

請問日出康城有冇waiting架?因為我過左deadline先報, 諗住冇機會, 點知今日收到信6/26去interview. 咁係咪即係有位呢?

之前我打過電話去, 佢地話PM class仲有少少位, 叫我入表申請, 所以我都係6月26日帶阿仔去Interview. 不過要成個鐘我都有D驚自己Handle唔到阿仔, 同埋自己又有左7個幾月.

原帖由 Laughing 於 10-6-4 11:35 發表
之前我打過電話去, 佢地話PM class仲有少少位, 叫我入表申請, 所以我都係6月26日帶阿仔去Interview. 不過要成個鐘我都有D驚自己Handle唔到阿仔, 同埋自己又有左7個幾月. ...

我問左in過嗰d媽媽, 佢地話學之園安排得好好, 個仔玩到唔願走添.  如果你有左, 不如叫爸爸同佢in, 因為我見封信只可以一個人同佢一齊in架.

因為我驚爸爸對佢既飲食方面問題唔係太清楚, 答問題會大意D所以我希望自己去. 衰左都唔會賴人.

原帖由 Laughing 於 10-6-4 12:26 發表
因為我驚爸爸對佢既飲食方面問題唔係太清楚, 答問題會大意D所以我希望自己去. 衰左都唔會賴人.

都係架, d老豆唔緊唔要咁

原帖由 chichibb 於 10-6-3 23:02 發表
請問日出康城有冇waiting架?因為我過左deadline先報, 諗住冇機會, 點知今日收到信6/26去interview. 咁係咪即係有位呢?

請問你bb係幾多月出世?

原帖由 tantanmama 於 10-6-4 14:18 發表

請問你bb係幾多月出世?

10月既bb

我bb剛剛1 歲,住觀塘,都想報學之園,我又係怕bb2歲唔懂座定定,無安全帶梗係唔搭喇!!我同事話,同車有個小朋友整親,有褓姆都唔講出事,等到嫲嫲接返屋企先知個手紅晒,睇醫生先知斷手(2歲),要包石膏呀

我c6話搭的士都係危險,個d司機都開快車!!我都唔知點算好??

btw,想知道學之園interview係中文or英文??

原帖由 calbee6 於 10-6-3 22:43 發表
收到校車收費表, 由藍田去康城LH要$800都幾貴. 另外, 你地知唔知架校車有無安全帶架, 個b返學時得兩歲都幾唔放心佢搭校車. 如果姐姐帶,阿b返學果3粒鐘佢做咩好. ...

回覆 81# calbee6 的文章

家住調景嶺, $470雙程都尚可接受. 我先前報左啟思, 由我屋企搭去藍田都要$900, 嚇親人. 我都唔知校車有冇安全帶, 但係我帶囡囡番維記pg坐o個啲保姆車就有安全帶. 我冇得話放唔放心架喇, 屋企仲有個細既, 姐姐最多都只可以帶囡囡去屋企樓下搭車咋...

回覆 83# Laughing 的文章

係咪都係去紅磡in? 實在係有啲遠...

冇錯係去紅磡IN呀, 我老公會陪我去到門口,我帶阿仔入去IN 囉.

原帖由 teresa_timothy 於 10-6-4 15:00 發表
係咪都係去紅磡in? 實在係有啲遠...

回覆 92# Laughing 的文章

我因為要睇住仔仔, 所以上次都係老公帶囡囡去in. 囡囡o個次o岩o岩上完pg, 好驚佢好眼瞓. 學之園安排都唔錯, 好準時, 所以都唔駛囡囡等咁濟, 所以冇扭眼瞓, 好彩係到最後「家長會」先至開始扭. 成個過程都只係大約二十分鐘, 有小組, 有個人~~

我個仔响
月嗰時in, 之後只收到信話 wait list, 你地26/6  係 first in or second in 呢?!

原帖由 Laughing 於 10-6-4 11:35 發表
之前我打過電話去, 佢地話PM class仲有少少位, 叫我入表申請, 所以我都係6月26日帶阿仔去Interview. 不過要成個鐘我都有D驚自己Handle唔到阿仔, 同埋自己又有左7個幾月. ...

Hi liwp, how old is your son?? youngest or eldest one? Does the interview language is English or Chinese??

My daughter is 1 year old and think about the schools for her PN class next year (2011-2012)

原帖由 liwp 於 10-6-4 15:53 發表
我個仔响
月嗰時in, 之後只收到信話 wait list, 你地26/6  係 first in or second in 呢?!

回覆 94# liwp 的文章

我地係first in呀!! 你係咪之前都係in LOHAS PARK新校?

原帖由 teresa_timothy 於 10-6-4 14:59 發表
家住調景嶺, $470雙程都尚可接受. 我先前報左啟思, 由我屋企搭去藍田都要$900, 嚇親人. 我都唔知校車有冇安全帶, 但係我帶囡囡番維記pg坐o個啲保姆車就有安全帶. 我冇得話放唔放心架喇, 屋企仲有個細既, 姐姐最多都 ...

How do you know the school bus fare??  I haven't received any information yet??  Do you have any idea of how much it costs from Hang Hau??
Thanks

回覆 97# NT-1 的文章

我都係尋日收到校車資料同回條, 可能你呢一兩日都會收到. 坑口東港城、海悅豪園、南豐廣場、蔚藍灣畔、安寧花園、新寶城、煜明苑等站雙程 $470, 單程$320

原帖由 teresa_timothy 於 10-6-4 17:00 發表
我都係尋日收到校車資料同回條, 可能你呢一兩日都會收到. 坑口東港城、海悅豪園、南豐廣場、蔚藍灣畔、安寧花園、新寶城、煜明苑等站雙程 $470, 單程$320 ...

嘩, 多條隧道就貴成三佰幾蚊, 我屋企一出隧道就到架啦

原帖由 liwp 於 10-6-4 15:53 發表
我個仔响

我係你地in完先寄form, 所以係1st in 咋
‹ 上一主題|下一主題