用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: lsftsang
go

細 B [複製鏈接]

醒目開學勳章

my bb is 0809, will study in cannan on the coming oct.

today receive phone call from creative, ask us interview for pm class, but i rejected. so u can try try la

請問creative是哪間學校呢? 可否告之我他的聯絡資料嗎?

我記得creative是啟思幼稚園了, 吾該晒!

我仔仔係0809, 昨日都收到匯景啟思打嚟問我地去唔去interview, 佢話pm班有位, 但我已有offer了, 所以唔去喇....

雖然係細b, 但唔好灰心, 我仔仔都有幾間offer, 方方, 黃埔cannan, think麗港城, 學之園tko, 仲有一兩間村校tim, 我地最終決定學之園tko, 雖然遲開學, 但入到已經好開心了...其他分校就連in嘅機會都無

其實細b都有好多路走, 唔讀nusery咪報pg囉, 同埋可以call去問下d學校仲有無位, 而家d幼稚園都開始註冊, 咁D大b都會release返D位出嚟, 所以未有offer都唔好灰心, 打多幾個電話問問啦, 祝大家成功!!!

過多幾個月, 又到報k1季節了...我地呢班細b又要同人爭過...唉....諗起都煩....大家都要努力呀!!

,

我諗啟思跟出生月份打電話, 我個10b都未有電話叫我去in

剛剛收到電話啟思叫我22號去interview, 不過得番下午班. 不過我個囡近排唔係好訓晏覺, 可能下午班啱佢多d

我個B係 0810的, 1月份時去麗港城-迦南INTERVIEW,係 2月尾收到信話我個B係 WAITING LIST 要到 5月先知收唔收..4月尾打電話來說下午班有位問我要唔要..我個B下午一定要訓晏覺嫁, 所以我唔比佢讀 ! 5月初藍田啟思都打電話來同我講下午班有位問我考唔考慮, 不過好奇怪囉, 我係11月份寄FORM比佢地..一路佢都冇 FEEDBACK比我..話收到我既申請, 我以為巳經巳額滿唔收..但上星期無啦啦又打電話比我話有位,但只得下午班讀唔讀喎...我都唔諗啦 ! 我都係咁諗..唔讀 NUSERY 咪報PLAYGROUP 囉 !

我識得人o係啟思做, 佢地話學校唔係鍾意收細b. 佢地主張細b遲一年讀做大b. 所以唔係有位都唔叫細b去in. 我上年九月十月寄form, 最初仲話三月中應該會in第二批小朋友, 到宜家五月尾先叫去in, 係咁多間幼兒園裡面最遲o個一間.

原帖由 chichibb 於 10-5-12 11:15 發表
我諗啟思跟出生月份打電話, 我個10b都未有電話叫我去in

我個十一月b, 直情问我keep 吾keep record, 等出年k1, 今年n1 吾驶諗...

聽人講佢係一間happy school, d小朋友讀得好開心, 我見佢直屬間啟基小學都唔錯, 如果入左去讀, 可能煩小樣入小學既問題

我一對姨生仔女讀緊, 真係玩多, 小朋友好開心. 不過學既野唔多.

My girl is March 08, so is she big B? should this Sept start her N1 or K1?? very confuse!

原帖由 cat668 於 10-5-18 01:58 發表
My girl is March 08, so is she big B? should this Sept start her N1 or K1?? very confuse!

big B, N1 吾一定要讀, 今年八/九月开学, 但好多N班都full 左啦...
K1 就今年 八致十月报名, 间间学校不同..出年八/九月开学...
‹ 上一主題|下一主題