用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

細 B [複製鏈接]

醒目開學勳章

其實細 B 而家報 N1 有冇學校可以 CONFIRM 到?我見我屋苑的幼兒園說要到十月入學校情況,有位才通知些細 B 見。而家有邊間可以 CONFIRM 到細 B 和仲可唔可以報?THX。THX。
   0    0    0    0

repeated..

我個女係0812, 暫時有一間confirm收佢11年頭插班N1, 一間今個星期五知結果, 我估應該收. 另有兩間未in. 所以唔洗灰心, 仲有機會的.

may i know which school you apply?
原帖由 tantanmama 於 10-5-5 17:51 發表
我個女係0812, 暫時有一間confirm收佢11年頭插班N1, 一間今個星期五知結果, 我估應該收. 另有兩間未in. 所以唔洗灰心, 仲有機會的.

我亞囡0810b,Cannan, Think,學之園都confirm收佢!

其實我都報o左好多屋村學校,全部都未有消息,我估佢o地一般都會等亞b大d先聯絡我o地,所以應該唔使太擔心!

原帖由 tococoa 於 10-5-5 21:48 發表
may i know which school you apply?

坑口綠茵.

醒目開學勳章

原帖由 godloveus 於 10-5-6 13:04 發表
我亞囡0810b,Cannan, Think,學之園都confirm收佢!

其實我都報o左好多屋村學校,全部都未有消息,我估佢o地一般都會等亞b大d先聯絡我o地,所以應該唔使太擔心!

但我剛打電話去Cannan 和 Think 都話 FULL 晒冇得 WAITING ,點解他們可以咁早肯定?和我細 B 如要入它們的 N1 是否冇望?THX。

原帖由 lsftsang 於 10-5-6 15:25 發表

但我剛打電話去Cannan 和 Think 都話 FULL 晒冇得 WAITING ,點解他們可以咁早肯定?和我細 B 如要入它們的 N1 是否冇望?THX。

Think, Cannan連細B都in完自然知有多少位剩

我知加男同啟思都有細b 讀 so 5晒甘worry住 其實好多都仲1516 可能真係有位release番出黎ke 我fd個女讀麗港成加男都成8月先通知佢有位la
原帖由 brrbaby2007 於 10-5-6 15:31 發表

Think, Cannan連細B都in完自然知有多少位剩

你地知道啟思收細B, 請問係邊間啟思呀? 我啱啱打去九龍塘嗰間問,佢話細B直情係 in 都唔會 in 住, 要等到11月有位先至安排細B interview....

原帖由 ShinTeresa 於 10-5-6 16:48 發表
我知加男同啟思都有細b 讀 so 5晒甘worry住 其實好多都仲1516 可能真係有位release番出黎ke 我fd個女讀麗港成加男都成8月先通知佢有位la   

我個細B本來呢個星期六去藍田啓思 interview,佢地上星期call我話收我個仔明年下學期插班(下午班),但剛和朋友傾開,都係想個仔做大B,所以會報明年九月讀n班,而明天會致電啓思取消星期六個interview.

原帖由 babemom 於 10-5-6 17:57 發表
我個細B本來呢個星期六去藍田啓思 interview,佢地上星期call我話收我個仔明年下學期插班(下午班),但剛和朋友傾開,都係想個仔做大B,所以會報明年九月讀n班,而明天會致電啓思取消星期六個interview. ...

報明年九月讀n班 ....... n班是不是2歲班?

how come my bb cannon no interview yet, think just interview , HL havn't interview.. .. why you laready got the offer... i call and check with the school every week already?!  
原帖由 godloveus 於 10-5-6 13:04 發表

我囝囝係0809,KOWLOON TONG +BLUE和啟思都冇得IN,不過三月時黃埔+BLUE寄信嚟有得IN,不過,我冇去IN到。

原帖由 tococoa 於 10-5-6 22:53 發表
how come my bb cannon no interview yet, think just interview , HL havn't interview.. .. why you laready got the offer... i call and check with the school every week already?!    

我亞囡係0810b,你亞b係咪仲細d??

原帖由 tococoa 於 10-5-6 22:53 發表

回覆 12# godloveus 的文章

我仔仔是0810, 請問你們是否很早就報名了, 咁多學校收的?
我仔仔在3月時in了富榮花園的canan, 今天收到信說waiting list, 8月才有信通知是否收. 這樣說是否有機會呢?
另外我都很想知道而家有邊間可以 CONFIRM 到細 B 和仲可唔可以報? 吾該晒!

我唔係特別早報,咪d學校上年年尾接受報名嗰時報囉!你係咪miss咗個報名日期,所以遲咗報?

原帖由 shirleylmx 於 10-5-8 00:48 發表
我仔仔是0810, 請問你們是否很早就報名了, 咁多學校收的?
我仔仔在3月時in了富榮花園的canan, 今天收到信說waiting list, 8月才有信通知是否收. 這樣說是否有機會呢?
另外我都很想知道而家有邊間可以 CONFIRM 到細 ...

我是在10月才報名及當時只想到讓BB在屋企附近就讀, 所以只報了附近的3間學校, 奌知原來咁多小朋友, 有一間因為是細B, 連IN的機會都沒有. CANAN在Waiting list, 另一in了等5月尾才有結果, 不過睇來都凍過水了,  所以現在都未有著落.

‹ 上一主題|下一主題