用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日收到信,話約克開國際幼兒園....
樓主: popcorn11202001
go

今日收到信,話約克開國際幼兒園.... [複製鏈接]

yes, the reception 姐姐's manner is really bad.....no patience at all....

I prefer York

今日終於上午聽左Seminar和下午Interview, 其實時間上都真係幾趕....再加埋天氣又熱都幾辛苦 。不過為了小朋友都覺得係值得的!

另外請各位細B和仲未Interview的家長唔駛驚,聽校長講之後都仲會有Interview。所以不用擔心。

今日有份Interview的家長,你們Interview怎樣呀!我的小朋友就一般啦!可能有點不適,唯有一切隨緣 。。。

第一批Interview的家長你們有消息未呀?如有麻煩大家通知一下。唔該晒!因為今日臨走時老師講我們要成6月尾至7月初先有消息呀!

又係等。。等。。等。。無論得唔得都好想快D有消息呀,唔駛成日心掛掛。。

校長話interview係in 家長?! 轉頭又話家長唔識教唔緊要, 佢0地會搞掂?!

原帖由 lepetitrat 於 10-6-11 15:38 發表

我覺得自己累到仔仔沒書讀tim...交左york一張表ja...希望你的孩子明天interview 順順利利咯!! 希望是因為我遲交表 (五月中/尾)所以先排我個b遲d in. la ...

你如果擔心BB考唔倒,現在仲可以試下寫信去心宜的學校, 問下有無機會當waiting? 當然封信要充滿感情和誠意.我估好多下午班都仲有位.

大家收到信未呀?

I called a school yesterday, they said the letter of result will be sent at the week of end of Jun (28 Jun 10)!!!

Has any small bb received an interview phone call or letter yet?

Just called a school, they said the letter of result have been sent out.

Any one received?

我上星期5問佢都係答我寄哂出去,但係我到今日都仲未收到囉~
如果再收唔到就唔讀啦,第2間學校都開學啦..

My son interviewed on 5th of June . I still havent got the result letter yet ..

原帖由 popcorn11202001 於 10-6-25 12:10 發表
我上星期5問佢都係答我寄哂出去,但係我到今日都仲未收到囉~
如果再收唔到就唔讀啦,第2間學校都開學啦..

small B 0812

i had been told that may be after june interview(i tell them that my b will be follow 09 big b study and 插n and repeat N), may be different from your situation

今日剛剛收到信了,收左囡囡讀上午班,好開心,祝大家好運~~

咁即係話各家長應該陸陸續續收到通知....
好緊張呀....希望大家都收到好消息.

不過真係有D唔明, 點解校方的回覆會有咁大出入, 一D話已寄出, 一D話下星期才開始寄出, 攪到我地D家長不知所措. 成日係開信箱時都會抱著期望--->緊張--->失望的心情.

我今日都收到信啦.....收佐入上午班

原帖由 errorlips 於 10-6-26 23:12 發表
咁即係話各家長應該陸陸續續收到通知....
好緊張呀....希望大家都收到好消息.

不過真係有D唔明, 點解校方的回覆會有咁大出入, 一D話已寄出, 一D話下星期才開始寄出, 攪到我地D家長不知所措. 成日係開信箱時都會抱著 ...

我係6月12日in, 仲未收到信, 好心急...

請問你地信內有冇提幾時交留位費, 同埋幾時開學呢?

請問有冇細b已in咗?我個b係0812,
我朋友個b係0811,我哋兩個都未收到信叫我哋去interview,in都未有得in
仲未有學校收 唔知會唔會冇學校收呢
但我識個pg同學仔,佢係0810,都係細仔,
6月5日已去咗in,我打去學校問我都唔知佢答我咩,問咗等如冇問

原帖由 o-kiddo 於 10-6-26 23:22 發表
我今日都收到信啦.....收佐入上午班

恭喜!!

我仲未收到信呀.....
唔知係咪係第二批(即6月12日)面試的關係呢....
請問信內有沒有提及幾時閞學呀? 同埋可否分享信內會提及D什麼事宜呢?
‹ 上一主題|下一主題