用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 請問有無家長學緊琴架
樓主: kwangigi
go

請問有無家長學緊琴架 [複製鏈接]

其實我都想問一堂上30 MINS 好定45 MINS好...
定係好似CherryIce咁2星期一次...每次60MINS>.

其實係是乎妳自己嘅需要, 初初彈嘅野無咁複習, 可以上每星期一堂, 每堂半個鐘先, 慢慢學學吓妳自然就會知道點樣嘅堂係適合自己.  以我為例, 因為我仲有個evening course要返學, 加上又要趕assignment同考試, 仲有工作有時要OT, 所以我至大膽同教琴老師商量話要兩星期返一堂.

原帖由 kwangigi 於 10-5-19 21:25 發表
其實我都想問一堂上30 MINS 好定45 MINS好...
定係好似CherryIce咁2星期一次...每次60MINS>.

大家好﹗不好意思﹐想搭句嘴﹕你地覺得﹐多不多全職媽媽會有興趣在日間四點前(尤其孩子上學的時間)學琴? 如提供一個比較優惠的價錢(e.g.一般學費的60%), 又能否吸引多些這類學生?

我從英國畢業回港以來一直全職私人教琴﹐學生主要是返全日制的中小學生。如今我自己的孩子已三歲多﹐正在上幼兒園﹐他上學的時間﹐我總是悶得很﹐又難以好好利用那段時間增加收入﹐覺得好浪費。

大家有什麼提議?可以幫幫我這個單親媽媽...

I learn during lunch time and there is no discount.  It definitely will attract more full time moms to learn during school hours.  May be you can start the promotion with the students' parents.

原帖由 Ling19 於 10-5-24 22:20 發表
I learn during lunch time and there is no discount.  It definitely will attract more full time moms to learn during school hours.  May be you can start the promotion with the students' parents.

我而家有返工既..我都想LUNCH TIME學呀...學半個鍾都好

原帖由 ohmygosh 於 10-5-24 14:19 發表
大家好﹗不好意思﹐想搭句嘴﹕你地覺得﹐多不多全職媽媽會有興趣在日間四點前(尤其孩子上學的時間)學琴? 如提供一個比較優惠的價錢(e.g.一般學費的60%), 又能否吸引多些這類學生?

我從英國畢業回港以來一直全職私人教琴﹐學生 ...

我要返工...好難就到...

Thanks for your message. I am very pleased to receive so much response and opinion from you and other BK moms regarding this particular matter.

原帖由 Ling19 於 10-5-24 22:20 發表

0甘你而家有無學緊呀?定係考慮緊學?

原帖由 kwangigi 於 10-5-24 22:25 發表

我要返工...好難就到...

原帖由 ohmygosh 於 10-5-24 14:19 發表

我分別在家和琴行教琴的,琴行有推出(星期一至五)3:30前學琴會有$20學費優惠,即每堂平$5,有家長喜歡此優惠,返上午班的幼稚園學生多數會在這個優惠時段上課,我也有成人學生在上班前,這個優惠時段學琴。

喜歡真正享受音樂

醒目開學勳章

Me too. My son is taking the violin course. As I have nothing to do after sending him to the class, I take the piano class at the same time.

原帖由 KimB 於 10-5-14 10:20 發表
me too, 不過我冇諗住考試, 只係想學埋一份, 知道阿囝有冇彈錯。

原帖由 Whitepine 於 10-7-14 18:57 發表
Me too. My son is taking the violin course. As I have nothing to do after sending him to the class, I take the piano class at the same time.

我都係一樣! 而且想做個榜樣比小朋友睇。 希望佢會努力練琴。

HELLO,我都想學琴,你教會收幾多架????不過要夾到地點先-.-"

我剛剛上左第一堂.
個老師教我睇 1線 2線...1間 2間...同埋數拍子記號

下星期上堂時, 就會有琴書比我睇...

不過因為我家沒有電子琴, 唔知點練習

我住將軍澳坑口地鐵站上蓋。五級或以下﹐月費$1300(每星期60分鐘)/$975(每星期45分鐘)。家庭主婦/在職婦女﹐選擇平日星期一至五下午四點前上課﹐可享六折優惠﹔另外﹐若非坑口居民﹐可另獲減免學費(視乎所住地區﹐每月至少減免$50)。

原帖由 cathui43 於 10-9-2 13:04 發表

HELLO,我都想學琴,你教會收幾多架????不過要夾到地點先-.-"

hello~

你地好有恆心呀, 大家努力呀^^

我都有興趣學琴, 有無沙田1區好介紹, thank

我都係出來工作後才學琴, 結婚果年考三級, 生完第一個b 考五級, 生完第二個考七級; 打算下年考八級.

我好enjoy彈琴同教琴, 尤其教大人, 因為我本身都係好大個才學琴, 特別深明大人學琴的難處.  可惜琴行要八級以上才請, 現只可以靠人介紹才可私人教.

‹ 上一主題|下一主題