用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 海洋公園暑假學堂
go

海洋公園暑假學堂 [複製鏈接]

資料出左喇, 但今年好似貴左咁多既~~

http://www2.oceanpark.com.hk/summerschool/chi/level_3.asp
   0    0    0    0
http://hk.myblog.yahoo.com/darwin-elywn

醒目開學勳章 王國長老

無夾價, 但印象中不嬲都唔平架
原帖由 蘇蘇 於 10-5-1 12:46 AM 發表
資料出左喇, 但今年好似貴左咁多既~~

http://www2.oceanpark.com.hk/summerschool/chi/level_3.asp

剛揾番D 資料, 舊年我兩個小朋友參加係 $2,200.00 的課程, 原來我記錯是$2,000, 所以以為加價20%  

今年同一課程加到$2,420, 即加價 10%.  不過大仔今年要參加的要29XX 那一個, 如果兩個去就相比起舊年多了1千蚊了 , 都好重皮   , 要再諗諗先.

原帖由 Charlotte_mom 於 10-5-1 14:18 發表
無夾價, 但印象中不嬲都唔平架
http://hk.myblog.yahoo.com/darwin-elywn

我阿仔3年前join過,平好多!!

想問上年去過既媽咪,会唔会好熱呢?我怕佢中暑.

阿囝舊年參加左4-5歲班.  回來後很開心.  個人應為值得再報.

醒目開學勳章 王國長老

我唸d職員都唔會俾小朋友太expose o係陽光底下, 真係幾難頂架
不過都好過落雨, 我女試過有一年傾盤大雨(你知通常一落就幾日架啦, 食到正!), 又淋雨又入返冷氣地方, 你仲驚!
原帖由 bbJP 於 10-5-2 07:13 AM 發表

原帖由 Charlotte_mom 於 10-5-2 12:38 發表
我唸d職員都唔會俾小朋友太expose o係陽光底下, 真係幾難頂架
不過都好過落雨, 我女試過有一年傾盤大雨(你知通常一落就幾日架啦, 食到正!), 又淋雨又入返冷氣地方, 你仲驚!
...

如小朋友4-5歲,值得去上嗎?因聽朋友講,海洋公園搞的其他學堂,不太好。

我女第一屆上過, 真係平好多. 同埋當年好玩好多. 因為當年有一天, 父母可以跟上堂. 當年公園買番既相多好多.

上一年, 我的小朋友(多了一個)都有再報. 印象中, 4-5歲班無咁多野,玩. 6-7歲班知識多了, 但無咁多野玩.

今年應該唔會, 等下一年兩個都升班才考慮再報.

原帖由 bbJP 於 10-5-2 07:13 發表

醒目開學勳章 王國長老

我都係, 第一屆上過(有上埋第2屆)
而家點樣就唔知了.......
原帖由 nicolemummy 於 10-5-3 01:14 AM 發表
我女第一屆上過, 真係平好多. 同埋當年好玩好多. 因為當年有一天, 父母可以跟上堂. 當年公園買番既相多好多.

上一年, 我的小朋友(多了一個)都有再報. 印象中, 4-5歲班無咁多野,玩. 6-7歲班知識多了, 但無咁多野玩.
...

想知道上完這個“暑假學堂”會否有証書或其他証明?

原帖由 Charlotte_mom 於 10-5-3 10:26 發表
我都係, 第一屆上過(有上埋第2屆)
而家點樣就唔知了.......

醒目開學勳章

不是全年證會員是否很難報名?

我去年都不是全年證會員, 都可以好順利幫兩個囝報埋同一班. 當然你要留意公開報名日期和時間, 坐定定等開始那一刻就最穩陣.  如我無記錯, 多人報佢地都會開新班的.

原帖由 yeemelody 於 10-5-5 12:51 發表
不是全年證會員是否很難報名?

醒目開學勳章

唔該哂.

原帖由 蘇蘇 於 10-5-5 13:27 發表
我去年都不是全年證會員, 都可以好順利幫兩個囝報埋同一班. 當然你要留意公開報名日期和時間, 坐定定等開始那一刻就最穩陣.  如我無記錯, 多人報佢地都會開新班的.

...

最後一堂會有一張証書發給小朋友.

原帖由 rosewong 於 10-5-4 22:42 發表
想知道上完這個“暑假學堂”會否有証書或其他証明?

醒目開學勳章

小朋友上緊堂, 我無全年証, 都唔知去邊好.

仲有, 咁早, 除左的士, 都無車到門口.

醒目開學勳章

原帖由 yeemelody 於 10-5-5 15:27 發表

海洋公園無shuttle bus到門口架?
咁真係要考慮清楚!

去海洋公園不一定要坐專車, 其實於白香港仔隧道口落車行過去, 都是10分鐘到.

原帖由 yeemelody 於 10-5-5 15:27 發表

對呀, 很多巴士經香港仔隧道口跟住落車行過去, 好方便架.

原帖由 YYML 於 10-5-6 12:58 發表
去海洋公園不一定要坐專車, 其實於白香港仔隧道口落車行過去, 都是10分鐘到.

‹ 上一主題|下一主題