用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行分配選錯校點算???
go

自行分配選錯校點算??? [複製鏈接]

0    0    0    0

我女是上年沙田區小六生, 自行分配時只選了1 間, 因我要她在沙官/曾記/LMC 3 間選2 間, 她不同意, 只好放棄第二選擇, 怕第二選擇得左, 冇得大抽獎. 你現在情況只有先做叩門準備, 如王肇枝收左, 就去培英叩門. BAND 1 頭學生叩門能力高. 我女同學上年也是一樣, 派了第二選擇 BAND 1 尾學校, 叩門 BAND 1A 學校也成功, 不用擔心, 祝派到心儀學校

如果喺沙田區, 因為沙田英中學位多過學生, 如果你囝囝係Band 1 頭(或中), 沙田區扣門並不困難, 但你唔好把自已嘅憂慮嚇親小朋友, 如果佢見你驚, 小朋友會重擔心過你, 小心!小心!

原帖由 joannayyc 於 10-4-30 23:46 發表
小兒成績BAND 1 頭至中, 學校在粉嶺區,三次呈分試後全級28/149,36/149,19/149,自行分配時保守選了培英和王肇枝,佢的成績中、英、數、常,都囉A,再加鋼琴7級及校際比賽曾囉獎,好多人覺得自行收生揀了王肇枝有小小失策, ...
‹ 上一主題|下一主題