用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂升中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 6) ...
樓主: Elona
go

快樂升中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 6) [複製鏈接]

Mandy 唔好咁激氣啦, 我完全明白你既感受, 事閞我地幾位公子都未開竅 , 比時間佢地啦.....有咩唔開心咪上嚟呻吓差差電 !

呢排真係辛苦你, 要一個人照顧一家大小, 希望佢地快d康復...

原帖由 mansonwai 於 10-5-2 01:54 AM 發表
Hi 我都好耐無浦頭

旭曦媽
我同妳一樣米咁激氣
亞 sir 星期四先丙完 manson
點解近期成日都教幾次都仲記唔到 / 唔識
亞 sir 叫我搵令一位名師教佢
亞 sir 話唔想 side manson 時間 & $$$

我 ...
Tomorrow is better

醒目開學勳章

又係我最遲報到添
Latte, 又名臭Te或臭喵.

醒目開學勳章

唔好覺得奇怪點解星期日既呢個時間仲上網..........................我今日偷懶冇返教會.

尋日好夜先瞓, 條氣都仲有D唔係好順, 仲係好嬲牛仔唔見左個銀包. 尋日問晒佢, 應該唔見左有ID咭, 學生證, 醫療保險咭, 學琴既學生證, 仲有八達通同百幾蚊CASH.

可能太夜瞓, 今朝起身, 覺得個人輕飄飄咁, 終於又去左醫生度覆診, 順便叫牛仔睇埋, 見佢有兩聲咳, (尋日仲食左個雪米磁 ). 因為冇左醫療咭, 又要打去申請先可以睇到醫生. 睇完醫生牛仔自己返教會, 我返左屋企 不過個心仲係好忐忑, 又起返身同牛仔攪埋D報失同預約. 睇怕都係一陣食完晏先可以安心瞓.
Latte, 又名臭Te或臭喵.

希望你快d好返啦 !

牛仔件事, 放鬆吓啦, 我諗牛仔自己都好唔安樂, 相信佢以後都會學識謹慎....

原帖由 veronna 於 10-5-2 01:02 PM 發表
唔好覺得奇怪點解星期日既呢個時間仲上網..........................我今日偷懶冇返教會.

尋日好夜先瞓, 條氣都仲有D唔係好順, 仲係好嬲牛仔唔見左個銀包. 尋日問晒佢, 應該唔見左有ID咭, 學生證, 醫療保險咭, 學琴 ...

原帖由 mansonwai 於 10-5-2 01:54 發表
Hi 我都好耐無浦頭

旭曦媽
我同妳一樣米咁激氣
亞 sir 話唔想 side manson 時間 & $$$

我 ...

第四好叻呀 !

原帖由 mansonwai 於 10-5-2 01:59 發表
elona

唔該晒妳招呼我個仔
唔係佢今日又係屋企牛臭

我好想同妳吹吓水
但係細妹發緊燒
我估佢未必肯係生保地方訓
唉......
呢個月真係做到扒街.........

不過, 我仍然堅持唔再請工人
我相信家吓仍係未習慣
...

功多藝熟 加油 !

原帖由 veronna 於 10-5-2 13:02 發表

尋日好夜先瞓, 條氣都仲有D唔係好順, 仲係好嬲牛仔唔見左個銀包. 尋日問晒佢, 應該唔見左有ID咭, 學生證, 醫療保險咭, 學琴 ...

嬲埋今日好la !:-|
都係叫佢以後小心d ,不過我地都知道一定會有下次.下次....

Yuk Hei Mum & Mandy,

唔好咁激氣la.......其實細路唔識真惜都係正常,第一佢地未試過失去既感受........又唔覺得依家有需要.........補左咁奈,開始有d悶正常既..........遲d又會好d架la......

既然兩個都咁叻 就唔好諗d衰野住.......等佢自己緊張下 la......

原帖由 mansonwai 於 10-5-2 01:54 發表
Hi 我都好耐無浦頭

旭曦媽
我同妳一樣米咁激氣

我 ...
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

又燒 ..............辛苦你la......

希望快d好返la....

我近日都好懶,佢地呢個禮拜都冇淡好食 ....今日覺得自己有d衰........一早去買......煮左三一湯,白飯唔比"莊" ................仲整野早餐...........
等我比d idea 你 la.......

早餐

晚餐

薑蠔

蒸魚

枸菜花炒豬脛肉

木瓜椰子海低椰紅蘿蔔栗子粟米煲大魚尾..............

超甜

原帖由 mansonwai 於 10-5-2 01:59 發表
elona

唔該晒妳招呼我個仔
唔係佢今日又係屋企牛臭

我好想同妳吹吓水
但係細妹發緊
我估佢未必肯係生保地方訓
唉......
呢個月真係做到扒街.........

不過, 我仍然堅持唔再請工人
我相信家吓仍係未習慣
...

唔好怒氣la.......我都解釋左比牛仔知........佢都明既......不過d仔又唔順氣....唔見野要比人話 .......講真你好好架la...比著我 ......食d 甜野開心返,下次我見到牛仔.......我幫你............. 錫佢la

原帖由 veronna 於 10-5-2 13:02 發表

原帖由 motherlau 於 10-5-2 20:54 發表

我近日都好懶,佢地呢個禮拜都冇淡好食 ....今日覺得自己有d衰........一早去買......煮左三一湯,白飯唔比"莊" ........... ...

大廚呀!!!

你呀仔都好 咁生性.........

原帖由 IVANYOYOMA 於 10-5-2 17:42 發表

第四好叻呀 !

樂樂,

呀女話會搵 summer job,但未知搵唔搵到........搵唔到就會返中心幫手, but no pay .........

其實佢舊年 summer 因為整見左契媽部相機 ,佢唔第一次架la,契媽要佢搵 part time 做,搵 陪比佢,唔可以問呀媽........結果....我識人係 BK = Burger King 到做,介紹佢做左幾個月.........還錢比人........咁就做左佢人生第一份工 ,不過今年佢唔想返BK.....咁等佢自己搵下先la....

原帖由 motherlau 於 10-5-2 21:17 發表
樂樂,

呀好話會搵 summer job,但未知搵唔搵到........搵唔到就會返中心幫手, but no pay .........

其實佢舊年 summer 因為整見左契媽部相機 ,佢唔第一次架la,契媽要媽要佢搵 part time 做,搵: ...

都好比佢自己負責任,不過都幾金,要做咁耐

其實ivan係想用人工買佢自己鍾意既嘢同想自己比錢考演奏級,我話依家同報,佢係都唔肯佢覺得貴.

雖然我已經食飽飯, 但係聽到見到都流口水 , 早知你今晚咁好送, 我就上嚟痴餐啦...

原帖由 motherlau 於 10-5-2 08:54 PM 發表

我近日都好懶,佢地呢個禮拜都冇淡好食 ....今日覺得自己有d衰........一早去買......煮左三一湯,白飯唔比"莊" ........... ...

呢個辦法幾好喎, learning by doing 印象一家好深刻...

原帖由 motherlau 於 10-5-2 09:17 PM 發表
樂樂,

呀好話會搵 summer job,但未知搵唔搵到........搵唔到就會返中心幫手, but no pay .........

其實佢舊年 summer 因為整見左契媽部相機 ,佢唔第一次架la,契媽要媽要佢搵 part time 做,搵: ...

唔好咁講 我煮來煮去都係呢d .......

我用左d隔夜炒個咖喱蜆肉雜菜炒飯比少爺帶飯 ....

原帖由 IVANYOYOMA 於 10-5-2 21:04 發表

大廚呀!!!

巧羨慕呀!!!!!

我個d會"嚴"貴 不過佢地會話............

咁不如唔好學la 吹賬.........

原帖由 IVANYOYOMA 於 10-5-2 21:41 發表

其實ivan係想有多用同佢想自己比錢考演奏級,我話依家同報,佢係都唔肯佢覺得貴.

Mother Lau 你就好啦, 養到少爺肥肥白白, 我隻臭豬都算好食好住la , 但係始終係骨瘦如柴....

原帖由 motherlau 於 10-5-2 09:59 PM 發表
唔好咁講 我煮來煮去都係呢d .......

我用左d隔夜炒個咖喱蜆肉雜菜炒飯比少爺帶飯 ....

小小金la........但都冇法子....唔係咁 佢就繼續唔見野 la 我仲金 ..............

原帖由 IVANYOYOMA 於 10-5-2 21:41 發表

其實ivan係想用人工買佢自己鍾意既嘢同想自己比錢考演奏級,我話依家同報,佢係都唔肯佢覺得貴. ...

‹ 上一主題|下一主題