用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2010年決定讀九龍塘方方樂趣N1班的朋友,入黎傾下! ...
樓主: winwinchu
go

2010年決定讀九龍塘方方樂趣N1班的朋友,入黎傾下! [複製鏈接]

有無咩都無答老師既小朋友都入到呢?

老師會因應小朋友的年齡而考的,不用太擔心。

我囝囝面試時13個月,大約記得問的是什麼。
-  一籃生果,外籍教師問佢邊個係橙(唔識)
-  叫我囝囝放返生果入個籃(識)
-  問NOSE响邊(唔識)
-  玩配對木板,將圓形圖案放入圓形的洞洞(識)
-  邊個係DADDY,邊個係媽咪(識)

原帖由 我係女仔 於 10-6-2 16:20 發表
有無咩都無答老師既小朋友都入到呢?

原帖由 fishballbaby 於 10-6-3 14:45 發表
老師會因應小朋友的年齡而考的,不用太擔心。

我囝囝面試時13個月,大約記得問的是什麼。
-  一籃生果,外籍教師問佢邊個係橙(唔識)
-  叫我囝囝放返生果入個籃(識)
-  問NOSE响邊(唔識)
-  玩配對木板,將圓形圖案放入圓形 ...

都好叻喎, 我個仔果時仲係成舊飯咁

過獎喇!  我囝囝一D都唔叻,越大越細膽和怕羞,所以細細個去INTERVIEW反而仲好,人哋會體諒佢細個,如果依家去IN分分鐘唔合格呀!

原帖由 我係女仔 於 10-6-3 23:54 發表

都好叻喎, 我個仔果時仲係成舊飯咁

原帖由 fishballbaby 於 10-6-4 00:29 發表
過獎喇!  我囝囝一D都唔叻,越大越細膽和怕羞,所以細細個去INTERVIEW反而仲好,人哋會體諒佢細個,如果依家去IN分分鐘唔合格呀!

我個仔呢D唔咪識左好耐, 我個仔仲要係25個月

hi every funful parents ,
my daughter born at 7 jun 08
just have an interview today 5 jun10
can any one tell me,howlong u guys wait for the accept letter?
i am worry about??...cos i only have app one school only!

any one can tell me thx!

Jane mom

我見好多地方都用地墊喎, 連樓梯都有
咁怕唔怕有陳暪架 ?會痴左好多細菌係度個喎 人人一行入去就跌晒d細菌痴晒落去,  仲要無開 window喎,只開冷氣,  唔知平時係咪咁既呢

會唔會改用bb墊地果d好點呀? 清潔同洗都易點

冬天唔會開冷氣的~

你地有無諗住答校車? 住邊區?

唔考慮搭,2歲實在太細,我住紅磡區,打算搭的士。

原帖由 我係女仔 於 10-6-6 22:43 發表
你地有無諗住答校車? 住邊區?

Hi Joyce 1024

May I know Megan will study St. Cat Eng/Putonghua class or Eng/Chinese class ?
tks !

原帖由 joyce1024 於 10-5-18 14:38 發表
jack123,

Megan 暑假後會離開方方了,9月會到St. Cat讀K1, 要離開是有點不捨得。但St. Cat的名氣大,難抗拒 >_< 。不過我有另外報名Funful辦的Phonics班,如果理想,我或會繼續俾佢參加興趣班。著實小班教學,老師同學生的感 ...

請問校服是否一定係學校買? 因想遲d先買,但老師趨? 仲有d書係咪都要全部買?

你小朋友幾時返學呀?  點解唔買住?  我囝囝10月正式返學,8月中開學要返兩日,到時都要着校服,唯有買大少少囉。

反而返學鞋真係唔想買住,8月中着得果兩日,跟住擺到10月先至着,小朋友既腳大得咁快,仲要係返學一對,响學校又另一對。

原帖由 natmama04 於 10-6-7 23:51 發表
請問校服是否一定係學校買? 因想遲d先買,但老師趨? 仲有d書係咪都要全部買?

Updated List:
NAME     BIRTH  M/F    AM/PM/FULL BI/INT'L   
花BB          0809   M       PM          BI
winwinchu  0806   M       AM          BI
薇薇細語       0806   F       AM          BI
Christy       0809   F       AM          BI
hehe1018             M       AM          BI
maysze_k             M       PM          BI
MauriceMa  0812   M       PM          BI
cutiyuki       0811   M       PM         BI
xeniatai       0810   M       PM         BI
Hung'sBB     0806   M       AM        BI
sumi5354      0809   M     PM        BI
QtieBB         0806    M      AM        INT'L
Karanica       0809   F     FULL    BI
AAmother     0810   F     Full          INT'L

凡勞苦擔重擔的人,可以到我這裡來,我就使你們得安息。                                                     太 11:28

今年有幾多班 PN BI ?
點解好似無咩人揀國際既?

我都唔知買那一款白鞋給小朋友好?是否在學校個對應該買對support好啲的波鞋就買對較軟身的波鞋好.大家會點買?

我PREFER買軟軟地的,因為都係响室內着,想買對舒服D,你哋有冇好提議呢?

原帖由 maysze_k 於 10-6-9 16:50 發表
我都唔知買那一款白鞋給小朋友好?是否在學校個對應該買對support好啲的波鞋就買對較軟身的波鞋好.大家會點買?

我想問問大家,方方校服果條紅色帶,係唔係就咁搭住呀?  需唔需要打結架?  如果就咁搭住,我諗要用針線釘好先至得,如果唔係肯定好快會唔見。

原帖由 fishballbaby 於 10-6-10 00:55 發表
我PREFER買軟軟地的,因為都係响室內着,想買對舒服D,你哋有冇好提議呢?

哈哈~
係打結的

我打算定鞋貼及衣服貼. here is the link

http://www.joinlabel.com/qmenu18.asp?id=
‹ 上一主題|下一主題