用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2010年決定讀九龍塘方方樂趣N1班的朋友,入黎傾下! ...
樓主: winwinchu
go

2010年決定讀九龍塘方方樂趣N1班的朋友,入黎傾下! [複製鏈接]

原帖由 fishballbaby 於 10-9-2 15:50 發表
我都係,其實方方無另加茶點費,我都有點意外,我以為HK$3,300只是學費。
我囝囝依家返PLAYGROUP,如果囝囝有D唔舒服口籠痛,我會自備包包或蛋糕比佢。
其實其他學校茶點會吃什麼?  我真的不知道呢。

...

暫時未見有其他雜項,都幾好.

winwinchu:好詳細呀,謝謝你!
另我岩岩收到沙田啟思的offer, 請問各位對呢間有冇認識,可以比d意見我嗎?因為佢k1有學券,所以papa又好想佢讀沙田,而我見呢度d人都系講九龍塘果間多,希望大家比d資料我參考下。

原帖由 孫夫人 於 10-8-29 21:53 發表

係ar, int'l class, owen習慣就好la,我每日送阿仔返學在車上同埋夜晚睡前都會同阿仔講返學可以唱歌又有茶點食所以每次問佢返學開唔開心佢都答我開心...同owen講多點會好快習慣ga...我住屯門,所以爸爸每日車我同阿 ...

我住沙田。不如遲d出黎gathering呀。

我都係住沙田, 可以預埋我嗎?

原帖由 xeniatai 於 10-9-3 22:24 發表
我都係住沙田, 可以預埋我嗎?

好呀,你有沒有msn呀?

有,我已經add左你,你有見到嗎?

原帖由 xeniatai 於 10-9-7 11:01 發表
有,我已經add左你,你有見到嗎?

Yes,你咁勁找到我,哈哈!

原帖由 孫夫人 於 10-8-29 21:53 發表

係ar, int'l class, owen習慣就好la,我每日送阿仔返學在車上同埋夜晚睡前都會同阿仔講返學可以唱歌又有茶點食所以每次問佢返學開唔開心佢都答我開心...同owen講多點會好快習慣ga...我住屯門,所以爸爸每日車我同阿 ...

好開心前幾天見到你同伯母呀. Owen後天便坐校車了,希望真的讓他快些適應啦.

原帖由 winwinchu 於 10-9-8 22:40 發表

好開心前幾天見到你同伯母呀. Owen後天便坐校車了,希望真的讓他快些適應啦.

係呀,我都好開心呀...決定搭校車,應該會好快習慣,我見搭校車D小朋友個個都好醒...今日放學我見到你個仔,冇喊,個樣好開心呀,放心...

原帖由 孫夫人 於 10-9-9 16:15 發表

係呀,我都好開心呀...決定搭校車,應該會好快習慣,我見搭校車D小朋友個個都好醒...今日放學我見到你個仔,冇喊,個樣好開心呀,放心...

之前唔舒服兩天沒有上學, 今天正式坐了校車, 沒有喊. 放心晒啦. 多謝你呀! 如果你見到我阿仔, 麻煩你幫我望下我阿仔放學上校車時有沒有喊呀 謝謝!

hi~ 大家好!
我個仔18/9 要去方方交$795 書簿費 & 12月的學費和做冬季校服, 請問有什麼要注意的地方?
thx!

尋日我去交學費同做校服, 知道佢剩係俾家長陪一日, 同埋第二日就要即刻返三個鐘, 真係有d擔心, 其實遲返學個班學生係細仔, 乜唔係應該俾多少少時間佢地適應下先嗎?

同埋想請問下有冇讀緊既小朋友係入學前係未戒片架? 係唔係學校會幫到手戒片呢? 我試左好耐都唔得, 唔知返學點算!

同埋尋日我見學校門口既校車好似冇安全帶, 請問有小朋友搭緊校車既媽咪知唔知架車有冇安全設施架? 小朋友得兩歲, 冇安全帶有d擔心囉

不過尋日見到阿囡係學校玩得好開心, 希望佢返學好快習慣啦, 妳地會唔會帶小朋友去學校攪既中秋晚會呀?

尋曰有個miss同我講第一日都冇得陪, 淨係話如果bb喊得勁會早d call mami (上個半鐘堂到)接返...戒片我个bb都未得...問過miss佢話唔緊要可着住片先..慢慢睇情況再幫bb戒

原帖由 sherry_wong 於 10-9-19 11:47 發表
尋日我去交學費同做校服, 知道佢剩係俾家長陪一日, 同埋第二日就要即刻返三個鐘, 真係有d擔心, 其實遲返學個班學生係細仔, 乜唔係應該俾多少少時間佢地適應下先嗎?

同埋想請問下有冇讀緊既小朋友係入學前係未戒片架 ...

方方是不會同小朋友戒片的!!!

原帖由 sherry_wong 於 10-9-19 11:47 發表

你好,我小朋友都係坐校巴,係有安全帶的。 不用擔心,你可以再問問校巴EE或者校車到時, 再上車車望下.

我阿仔都未戒片, 唔駛擔心, 慢慢黎, 比D信心同時間你的寶寶.

唔該晒呀, 各位媽咪

其實我都估學校唔會幫小朋友戒片, 希望小朋友見到自己的同學仔識得自己去洗手間會有d幫助啦

老師同我講10月30日迎新日由家長陪, 之後正式返學就唔可以, 不過如果唔放心, 第一日可以返一個鐘, 之後二個鐘...等小朋友慢慢適應.

回復 417# VANCARTIER 的帖子

我女女上年讀了方方一年n1, 學校是不會同小朋友戎片, 我女女係放長假時在家同佢戎的!!!

回復 419# jswailam928 的帖子

‹ 上一主題|下一主題