用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2010年決定讀九龍塘方方樂趣N1班的朋友,入黎傾下! ...
樓主: winwinchu
go

2010年決定讀九龍塘方方樂趣N1班的朋友,入黎傾下! [複製鏈接]

原帖由 Spot 於 10-8-20 09:34 發表
我係女仔,
我冇俾我個仔返育嬰院, 因我有工人揍. 其實我個人都覺得育嬰院好好, 會從小就教小朋友自理能力, 我friend個仔差不多大, 又係在育嬰院揍過, 都話教小朋友去toilet好有辦法. 但就係講野方面就未達標.
男仔 ...

其實最重要係我個仔本新既性格就係任何人都跟, 跟要有野食就跟左去啦, 好似7月份去伊館表演咁, 家長只需係伊館留下交小朋友給老師採排到下午, 家長就自行去邊就去邊, 到下午就自行去上伊館坐, 我個仔老師一比左個館佢, 佢就跟佢上左去, 係咁一路行一路食, 無哭過, 你睇幾易比人哄左去 其他小朋友一去到伊館交BB比老師時都哭, 因為迫生環境麻

嘩!!! 你個b 好掂~ 好羨慕!!

小小年紀都識表演? 我個仔齋叫佢一個跟一個排隊都唔掂 :(
你個b真係好叻啦!! 至少有一樣野你阿B鍾意.例如: 食
我個仔對食就一般...唔一定有餅餅食就成功. 就算可用餅仔氹, 第日返學老師不會見佢扭到飛起俾塊餅佢食掛. 到時都唔知返唔返到學 :(

原帖由 我係女仔 於 10-8-20 12:48 發表

其實最重要係我個仔本新既性格就係任何人都跟, 跟要有野食就跟左去啦, 好似7月份去伊館表演咁, 家長只需係伊館留下交小朋友給老師採排到下午, 家長就自行去邊就去邊, 到下午就自行去上伊館坐, 我個仔老師一比左個館 ...

原帖由 Spot 於 10-8-20 14:41 發表
嘩!!! 你個b 好掂~ 好羨慕!!

小小年紀都識表演? 我個仔齋叫佢一個跟一個排隊都唔掂 :(
你個b真係好叻啦!! 至少有一樣野你阿B鍾意.例如: 食
我個仔對食就一般...唔一定有餅餅食就成功. 就算可用餅仔氹, 第日返學老師 ...

佢畢業典禮麻, 所以個個BB都要架, 總之上台到唔無哭就得架啦, 我個仔只係只係上到台眼定定周圍望, 咩都無做過,只係由個禮物盒度娟出黎, 同老師同佢地FINGFING下支棒, 佢地化晒妝咁, 超正! 佢地咁細, 唔無望佢會做到D咩, 但求唔無哭就得啦

我係女仔:你個仔咁定,真係好啦!

原帖由 winwinchu 於 10-8-20 16:17 發表

佢都唔知發生緊咩事呀

冇喊已經好叻了,咁細個人仔。

原帖由 我係女仔 於 10-8-20 16:05 發表

佢畢業典禮麻, 所以個個BB都要架, 總之上台到唔無哭就得架啦, 我個仔只係只係上到台眼定定周圍望, 咩都無做過,只係由個禮物盒度娟出黎, 同老師同佢地FINGFING下支棒, 佢地化晒妝咁, 超正! 佢地咁細, 唔無望佢會做 ...

原帖由 winwinchu 於 10-8-20 16:17 發表

我自己而家無比佢返PG呀, 因為佢無論參加咩都好,都係每星期得一, 兩堂, 返到屋企都係唔聽你講, 只有每日比佢返學先可以CHANGE到佢, 又可以慳D錢, PG仲貴過返學呀, 我而家有咩野都可以問老師, 咁一樣得

你不要話動作單簡就一定掂. 在大人看似冇咩特別! 但小朋友從零開始去到做到! 真係唔簡單!!  行上台, 又唔喊, 又有小小動作做.
如果我個B 可以在咁多人面前做到, 我真係會超開心!! 開心過自己攞獎~
我係女仔, 有時你都要認同吓自己個仔掂先得架! 講真, 你個仔都算叻叻啦!!

原帖由 我係女仔 於 10-8-20 16:05 發表

佢畢業典禮麻, 所以個個BB都要架, 總之上台到唔無哭就得架啦, 我個仔只係只係上到台眼定定周圍望, 咩都無做過,只係由個禮物盒度娟出黎, 同老師同佢地FINGFING下支棒, 佢地化晒妝咁, 超正! 佢地咁細, 唔無望佢會做 ...

原帖由 Spot 於 10-8-20 17:13 發表
你不要話動作單簡就一定掂. 在大人看似冇咩特別! 但小朋友從零開始去到做到! 真係唔簡單!!  行上台, 又唔喊, 又有小小動作做.
如果我個B 可以在咁多人面前做到, 我真係會超開心!! 開心過自己攞獎~
我係女仔, 有時你 ...

我個仔果班採排左兩個月架啦, HEHE...
放且上台前有幾個鐘上台採排, 放且佢地見慣好多人架啦, 放且老師會有呢D經驗, 個個都BB都好叻叻呀, 仲識輝手添
哈哈, 我唔會係人地面前讚我個仔架..暗牙底啦
其實如果你當初有返開育嬰其實就會知發生咩事架啦, 他比同齡真係慢好多

醒目開學勳章

原帖由 我係女仔 於 10-8-20 17:25 發表

我個仔果班採排左兩個月架啦, HEHE...
哈哈, 我唔會係人地面前讚我個仔架..暗牙底啦
其實如果你當初有返開育嬰其實就會知發生咩事架啦, 他比同齡真係慢好多 ...

你返邊間保會呀?我個仔都係呀...返太子個間
十月會返方方lu ^^

SUM:
東區果間

我覺得而家同以前返學學既野差唔多,學N1既野,  只係多左學術書本, 外籍老師
不過老師都好細心呀, 我成日煩住佢, 佢都好開心咁同我傾計, 最開心係你問咩佢都會答你, 唔會要你擔心

原帖由 sumi5354 於 10-8-20 20:39 發表

十月會返方方lu ^^

我知你有個同學仔收左X打老道迦南, HEHE

我個仔每日返學前都會好唔開心,之前就好激動,哭到午飯都嘔出來,最近就在返學前一個人坐在床上唔出聲,但問老師她說OK叫我放心 , 每次放工返屋企見到佢一不高興就尖叫,還有不願意出聲,我都唔知點算好.

我個仔頭先落校車, 一正間後, 佢係咁哭呀, 佢可能好肚餓又眼訓, 果陣己12:30, 岩岩係訓搞時間...
好想學校星期六有延展呀, 唔洗佢返到黎又餓又眼訓, 佢唔怕係學校, 最怕無得食同訓

原帖由 sumi5354 於 10-8-20 20:39 發表

十月會返方方lu ^^

你7月19日有無去畢業典禮呀?
我地係表演果斑BB其中一個呀, 果個SHOW超正呀, 簡直用勁黎形容, 又其係保會幼兒園高班果D呀, 跳晒勁舞咁, 超正

我個仔頭一個星期返學前都悶悶不樂,不過星期五那天朝早一起身同daddy玩左一陣,立即成個人唔同哂,入學校門口時仲無哭,你可以試下返學前同佢玩下,相信小朋友需要一段時間適應,一個月後會好d.另外,上個星期我個仔返左一次星期六,覺得好唔對路,只係姑娘睇住,見佢好悶座在椅子上,又無正餐食...今日無俾佢返了,我等佢真係鐘意返學至俾佢返星期六(不過應該無可能,佢勁鐘意同父母去街...)

原帖由 anteater 於 10-8-21 15:14 發表
我個仔頭一個星期返學前都悶悶不樂,不過星期五那天朝早一起身同daddy玩左一陣,立即成個人唔同哂,入學校門口時仲無哭,你可以試下返學前同佢玩下,相信小朋友需要一段時間適應,一個月後會好d.另外,上個星期我個仔返左一 ...

下, 點解得個姑娘睇住既?
咁D班主任去晒邊呀, 係咪幾個鐘都坐係度無人理?

其實我最想同學校反應, 點解星期六無中午食既, 返到屋企都成12:30-1:00啦, 食得黎都1點幾, 咁實哭死佢地啦, 又餓, 又眼訓

因為星期六係無堂上,所以老師係唔會下下跟住,我上次無再詳細問,因為我見仔仔係咁哭,都無時間問,你可以再問下,總之我見佢上星期六返得唔開心,咪唔俾佢返

星期六要返學?是不是for whole day classes
‹ 上一主題|下一主題